Kézilabda NB I

2024.02.29. 14:31

Volt füredi edzővel érkezik a Szeged

A Szeged lesz a balatonfürediek vendége szombaton a kézilabda NB I-ben. György László csapata a hetedik helyen áll, a szegediek a másodikak a tabellán.

Horváth Gábor

Németh Balázsék komolyabb tét nélkül léphetnek pályára, bravúr lenne megszorongatni a Szegedet

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Balatonfüredi KSE – OTP Bank-Pick Szeged bajnoki mérkőzést rendeznek szombaton (18.00) a Balaton Szabadidő Központban a férfi kézilabda élvonalban. Az összecsapás esélyesei természetesen a Bajnokok Ligájában is szereplő vendégek.

A BKSE remekül kezdte az évet, három bajnokit nyert zsinórban, legutóbb viszont megszakadt a jó sorozata, ugyanis a múlt héten alulmaradt a Budakalász otthonában. A fürediek így a hetedik helyen állnak 16 ponttal.

A Szeged a második, egy meccsel kevesebbet játszva 24 egységgel rendelkezik. A Tisza-partiak ebben az idényben kétszer kaptak ki az NB I-ben, a Telekom Veszprémmel nem bírtak, illetve meglepetésre nemrég alulmaradtak Gyöngyösön.

A Picket az a Kárpáti Krisztián vezeti, aki korábban hosszú éveket töltött el Balatonfüreden, többek között irányította az utánpótlásképzést. A vendégekénél egyébként két olyan játékos is szerepel, aki korábban magára húzta a BKSE mezét: Bánhidi Bence (aki füredi nevelés) és Szita Zoltán annak idején egyaránt nagy kedvenc volt a tóparti városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!