Bejelentések a balatonfüredi csapatnál

2024.03.30. 08:26

A klub reagált, miért telefonon mondott fel az edzőnek

Két fontos bejelentés is történt az utóbbi napokban a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapatánál, amely ma a Komlót fogadja.

Horváth Gábor

A legfontosabb, amiről már lapunk is beszámolt, az, hogy az idény végén távozik György László vezetőedző és segítője, Imre Vilmos. Erről György László először a Nemzeti Sportnak beszélt, a klub hivatalos bejelentése később történt. Az edző – aki négy éve irányította a fürediek NB I-es csapatát, korábban több válogatott játékost is kinevelt utánpótlás szakvezetőként – elmondta: megérti, hogy az idény végén lejáró szerződésük nem lett meghosszabbítva, a közlés módja (telefonon) viszont szerinte méltatlan volt.

György László négy év után távozik a füredi kispadról
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Balatonfüredi KSE hivatalosa közleménye erre a telefonos „felmondásra” is kitér.

„A felnőttcsapat őszi gyengébb szereplését követően György László és Imre Vilmos szóban jelezték az elnökség felé, hogy a jövőben nem szeretnék folytatni a munkát Balatonfüreden. Ezt a klubvezetés ekkor nem fogadta el, de hosszas mérlegelés után azt a döntést hozta, hogy a szezon végeztével nem a jelenlegi edzőpárossal kíván tovább dolgozni.

Az egyeztető tárgyalások során az edzői páros kérése az volt, hogy amint végleges döntés születik, azonnal értesítsük őket, akár telefonon is. Erre egy pénteki elnökségi ülésen került sor, amikor az edzői páros hazautazott a hétvégére. Kérésüknek megfelelően azonnal értesítettük őket és menedzsereiket is, hogy mielőbb tervezni tudjanak a jövőjükkel kapcsolatban.

György László és Imre Vilmos 2020 óta irányítja együttesünket. Ezen időszak alatt a klub sorrendben negyedik, harmadik, majd ötödik lett a bajnokságban, 2021-ben bronzérmet nyert a Magyar Kupában, és szerepelt az Európa-liga csoportkörében is. Jelenleg a tabella hetedik helyén áll.

György Lászlónak és Imre Vilmosnak ezúton is köszönjük a Balatonfüredi KSE felnőtt csapatának élén végzett négyéves munkáját és az elért eredményeket, sikerekben gazdag folytatást kívánunk nekik a jövőben!” - áll a hivatalos közleményben.

A döntést követően a fürediek már játszottak egy bajnokit, a Ferencváros otthonában remek teljesítmény nyújtott György László legénysége. A BKSE közel volt a bravúrhoz, végül döntetlenre végzett Lékai Mátéék ellen.

A csapat szombaton (18.00) hazai környezetben lép pályára, vendége a Komló lesz. Az összecsapás érdekesnek ígérkezik, a felek között három pont a különbség, a Balaton-partiak hetedikek, a baranyaiak tizedikek a tabellán. 

A fürediek nemrég bejelentették azt is, hogy az átlövő Varga Márton szerződést hosszabbított, újabb két évre írt alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!