Bartusz mesterhármast ért el

2024.03.03. 18:02

A Veszprém kihasználta a tatabányaiak váratlan bukását

Kicsit szenvedve, gyengébben teljesítve, de begyűjtötte a három bajnoki pontot a Veszprém a labdarúgó NB III idei első fordulójában, vasárnap. Pető Tamás legénysége a tabella élére állt az északnyugati csoportban.

Horváth Gábor

Bartusz Dániel (középen) mesterhármast szerzett az ETO ellen

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Veszprém-ETO Akadémia 3-2 (3-2)

Pápa, 200 néző. V.: Derdák. Practical VSC Veszprém: Kovács Martin – Dobsa, Zachán, Kószás, Kun (Horváth H., 31.), Major (Szűcs, 78.), Volter, Bartusz, Kovács Máté (Szabó K., 57.), Baldauf, Krebsz. Edző: Pető Tamás.

ETO Akadémia: Kiss Á. - Selyem (Bíró, 58.), Kulcsár, Bánáti (Tollár, 78.), Rátonyi (Mascoe, 58.), Herczeg (Beugre, 58.), Mitring, Hanzli (Bakó, 71.), Tamás, Nazarov, Tarcsi. Edző: Szekeres Adrián.

A szerdai Magyar Kupa fellépést követően vasárnap már bajnoki mérkőzésen volt jelenése a Veszprémnek, amely az első tavaszi körben az ETO Akadémiát fogadta a pápai Perutz Stadionban. A bakonyi csapat a kupában szépen helytállt az NB I-es Kecskeméttel szemben, de végül búcsúzni kényszerült a sorozattól.

Remekül kezdett a Veszprém, amely letámadott, Baldauf labdát szerzett, Bartuszt ugratta ki, aki a kapus fölött a hálóba lőtt, 7. perc: 1-0.

Gyorsan jött a válasz, egy kontrát követően egyenlített az ETO, a labda Volter lábáról került saját kapujába egy beadás után, 10. perc: 1-1.

A 18. percben Major szaladt el a bal oldalon, beadott, Bartusz a védőjét megelőzve a hosszúba passzolt, 2-1.

Pörögtek tovább az események, Volter hibázott, rosszul passzolt hátra, a győriek köszönték a lehetőséget, éltek vele. Tarcsi egy átvétel után a kapuba lőtt, 20. perc: 2-2.

Igyekezett harmadszorra is előnybe kerülni a Veszprém és ez az első félidő végén össze is jött. Baldauf szedett össze egy kipattanó labdát, visszaívelte a kapu elé, Bartusz Dániel 10 méterről fejelt a hálóba, mesterhármas, 43. perc: 3-2.

A második félidőben visszavettek a csapatok, sokkal kevesebb esemény történt, gól pedig egy sem esett.

A Veszprém, amely kicsit tompa volt, a kezében tartotta a találkozót és begyűjtötte a három pontot. A megszokottnál sokkal többet hibázott a bakonyi alakulat, de így is összejött a győzelem. A játéknapon vereséget szenvedett az éllovas Tatabánya (3-1 arányban maradt alul hazai, pályán a Budaörssel szemben), így a Veszprém előzött, a tabella élére állt.

Pető Tamás: - Fájdalmas mérkőzés volt. Nem múlt el nyomtalanul a szerdai kupatalálkozó, fejben és fizikálisan is alulteljesítettünk. Örülhetünk a három pontnak, a játékunkat viszont most felejtsük el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!