Egy tizedik és egy hatodik hely

2024.03.11. 17:27

A Vetési csapata is szerepelt a füredi országos döntőben

Balatonfüred adott otthont a leány kézilabda diákolimpia B kategóriás országos döntőjének az V-VI. korcsoportban. A 14 csapatos mezőnyben ott volt a Vetési Albert Gimnázium alakulata is.

Horváth Gábor

Az országos döntő mérkőzéseit az Eötvös iskola sportcsarnokában, illetve a Balaton Szabadidő Központban játszották.

A Vetési Albert Gimnázium csapata tizedik lett az országos döntőben
Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A veszprémiek harmadik helyen végeztek a csoportjukban egy győzelemmel (Zrínyi, Zalaegerszeg) és két vereséggel (Tóth Árpád, Debrecen és Hunyadi, Csorna), majd a keresztjátékban sikerrel vették a fertődiek (Porpáczi) elleni mérkőzést. Így a Vetési a kilencedik helyért játszhatott, és maradt alul a kecskeméti Bolyai csapata ellen.

Az aranyérmet a bonyhádi Petőfi iskola szerezte meg, miután a fináléban két vállra fektette a veszprémiek korábbi ellenfelét, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium alakulatát.

A V-VI. korcsoportos fiúk B kategóriás (versenyengedéllyel nem rendelkező diákok) országos döntője Tatán volt. Itt vármegyénkből a Lovassy László Gimnázium volt érdekelt. A csapat két győzelemmel és egy vereséggel, izgalmas meccsek után második lett csoportjában. A folytatásban magabiztos sikerrel menetelt tovább a Lovassy, a helyosztón viszont alulmaradt váci ellenfelével szemben, így a hatodik helyen zárt. A végső sikert a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium együttese szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!