Megmérettetés

2024.03.23. 10:00

Crossfit versenyt rendeztek Pápán (videó)

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal crossfit versenyt rendeztek Pápán. A Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében közel 90-en tették próbára felkészültségüket és kitartásukat.

Haraszti Gábor

A sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világban, ami azzal is magyarázható, hogy egészen sokrétű. Nem arra törekszik, hogy egy adott sporthoz a lehető legtöbb képességet és kompetenciát elsajátítsa az ember, hanem egy általános fizikai erőnléthez és felkészültséghez segíti hozzá gyakorlóját. Ez a fajta edzésmód növeli a tíz alapképességet: hajlékonyság, agilitás, erő, pontosság, kitartás, teljesítmény, koordináció, állóképesség, gyorsaság és egyensúly. Ehhez pedig többféle mozgásformát kombinálnak egy edzésen belül: a futást, a tornát, a súlyemelést és változatos intenzitású anaerob mozgásformákat.

Komplex feladatok várták a sportolókat
Komplex feladatok várták a sportolókat 
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A pápai Den of Tiger csapata hosszú tervezés és előkészület után rendezte meg a versenyt, amelyre kifejezetten kezdők jelentkezését várták. A Tiger Throwdown nevet viselő megmérettetésre az ország különböző részeiből 87-en neveztek.

Komplex feladatok várták a sportolókat
Komplex feladatok várták a sportolókat 
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Egy régi álmunk vált valóra ezzel az erőpróbával, egy olyan versenyt álmodtunk meg, amire kvázi a kezdőket vártuk, olyan feladatokat állítottunk össze, melyek mindenki számára teljesíthetőek, igaz, nem könnyűek. Volt ingafutás, fej fölötti tartásos kitörés, dobozon átjutás, ugrálókötelezés és felülés. Az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlta, Pápa mellett többek között Debrecenből, Szolnokról, Orosházáról, Győrből és Veszprémből is érkezett regisztráció. A terveink között nyár végén egy újabb verseny megszervezése szerepel, de ez még egyelőre előkészítés alatt áll – mesélte Vadicsku Szabolcs főszervező.

Komplex feladatok várták a sportolókat
Komplex feladatok várták a sportolókat 
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az állóképességi és erőnléti feladatokban masters kategóriában a nőknél Tóth-Rónai Gabriella, a férfiaknál Horváth Attila győzött. A juniorok mezőnyében holtversenyben Dolgos Anna és a pápai Tóth Fruzsina bizonyult a legjobbnak, scaled kategóriában a hölgyeknél Maász Marietta, a férfiaknál Zsebe Dávid teljesített a legjobban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!