Röplabda NB I

2024.03.24. 11:39

Csodás győzelem a rangadón

A VESC női röplabda együttese fantasztikus játékkal három szettes győzelmet aratott a Gödöllő ellen hazai pályán az NB I-ben.

Balogh Dávid

VESC - Gödöllői RC 3:0 (20, 21, 19)

Veszprém, 66 néző. V.: Horváth, Nagy. 

VESC: Deli 1, Araújo 17, Kiss 7, Sólyomvári 9, Richards 13, Bozsó 6. Csere: Bődi (liberó). Edző: Tumpech Ádám.

GRC: Kökény 12, Kovács 4, Boros 5, Halla 4, Nagy V. 13, Sólyom 2. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Tóth 2, Máthé-Barabássy, Sorompó, Borsos. Edző: Szalay Attila.

Esélyt sem adtak ellenfelüknek a veszprémiek
Fotó: VESC

A találkozó első pontját a vendég alakulat szerezte, de Araújónak köszönhetően hamar átvették a vezetést a veszprémiek. A hazai alakulat szépen hatástalanította a gödöllőiek játékát, és nagy arányú vezetésre tettek szert (16-9). A hajrára kanyarodva olvadt a VESC előnye, de a kritikus pillanatokban nem rontott a bakonyi együttes (25-20). 

A második játszmát szinte végig dominálta a veszprémi együttes. A vendégek próbáltak zárkózni, de Sólyomváriék nagyszerűen teljesítettek (25-21). 

A harmadik szettben is kitartott a veszprémi lendület, és Tumpech Ádám tanítványai pontot tettek a találkozó végére (25-19).

Tumpech Ádám: – A játékosaim a mai napon arról tettek tanúbizonyságot, hogy a végletekig hisznek abban, hogy a legjobb négy között van a helyük. Ha ilyen magas arányban betartjuk a taktikai utasításokat, és a ki nem kényszerített hibákat az első két szett szintjén tartjuk, bárkit megverhetünk ebben a bajnokságban. Vasárnapig kijavítjuk a ma elkövetett hibáinkat, és mindent beleadunk, hogy az utolsó mérkőzésen elérjük a szezon elején kitűzött célunkat. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!