Extraliga

2024.03.23. 10:34

Csodát tennének az Újpest otthonában a füredi röplabdázók

A női röplabda Extraliga 5-8. helyéért zajló párharc harmadik felvonását rendezik Újpesten. A Szent Benedek RA nincs könnyű helyzetben, ugyanis az első két mérkőzésen simán alulmaradt.

Balogh Dávid

A két csapat számára nem jött ki a lépés az alapszakaszban. A fürediek nagy meglepetésre a 7., míg a fővárosiak a 6. helyen zártak. A Balaton-partiak az alapszakaszt követően edzőt váltottak, és Kristian Michailov helyére Varga Tomas érkezett.

Nehéz meccs vár a fürediekre
Archív fotó: Nagy Lajos / Napló

A negyeddöntőben a KNRC csapatával mérhette össze tudását az SZBRA, de a kaposvári alakulat mind a három mérkőzését megnyerte. Az újpesti alakulatot a Békéscsaba győzte le.

A 5-8. helyért vívott csatát az Újpest otthonában kezdték meg a felek, ahol a fővárosiak könnyed három szettes sikert arattak. A füredi visszavágón (szerdán) élesebb volt Varga csapata, de így sem tudták megakadályozni az újabb UTE győzelmet.

A harmadik találkozón papírforma szerint a lilák az esélyesebbek, de a Szent Benedek Röplabda Akadémia játékosai nem fognak feltartott kézzel pályára lépni.

Az UTE-SZBRA összecsapás szombaton 19 órakor kezdődik az UTE Röplabda Csarnokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!