Gyámoltalan kezdés

2024.03.10. 21:26

Elmaradt a bravúr a balatonfürediektől

Gyengén kezdte a Tatabánya elleni bajnoki találkozót a Balatonfüredi FC otthon a labdarúgó NB III-ban és ezt a rutinosabb vendégek kihasználták, elvitték a pontokat.

Horváth Gábor

A csíkos mezes Balatonfüredi FC csak helyzetekig, illetve meg nem adott gólig jutott

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi FC–Opus Tigáz Tatabánya 0-2 (0-1)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Kovács G. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer J., Farkas, Major, Mayer G., Lasz, Burucz (Vér, 66.), Bartha (Hetesi, 72.), Szabó B., Nagy R., Horváth Á. Edző: Preisinger Sándor.

Tatabánya: Lóth – Árvai (Kiprich, 82.), Krupánszki, Soltész (Zacsek, 82.), Kocsis (Forró, 71.), Szegleti, Katona, Buna, Klausz (Molnár T., 48.), Székely, Szalánszki (Szegő, 71.). Edző: Gyürki Gergely.

Nagy érdeklődés kísérte a bajnokság egyik esélyese elleni hazai mérkőzést, már azért is, mert a füredieknek legutóbb Dorogon remek teljesítménnyel sikerült begyűjteniük a három pontot.

Teljesen váratlanul az első huszonöt percben egy megszeppent BFC volt látható a pályán, a vendég térfélen szinte nem is játszottak a csapatok.

Ennek következtében a 17. percben, beívelt tatabányai szöglet után az egymásra váró hazai védők gyűrűjében Kocsis hátáról pattant a kapuba a labda, 0-1.

A bekapott gól egy kicsit felrázta a BFC-t, kiegyenlítettebbé vált a játék.

A 38. percben Szabó Bencét tarolta le a vendégek kapusa a büntetőterületen belül, de a jogos 11-es elmaradt.

Fordulás után Nagy Richárd lövése, valamint Major ígéretes szabadrúgása jelentett veszélyt a vendégek kapujára, aztán megint Tatabánya következett.

A 58. percben pontrúgás utáni kavarodást kihasználva Buna lőtt 16 méterről a jobb felső sarokba, 2-0.

A magabiztos vezetés után a vendégek csak a játék tördelésével és az eredmény tartásával foglalkoztak, kapura semmiféle veszélyt nem jelentettek.

A 82. percben hazai szöglet után az ide-oda pattogó labdát Szabó B. közelről bekotorta a hálóba. A játékvezető először gólt ítélt, majd megváltoztatta ítéletét és szabadrúgást adott a vendégeknek.

A határozottabban játszó bajnokesélyes két pontrúgás utáni szituációt jól kihasználva elvitte a három pontot Füredről.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Preisinger Sándor: - Az érthetetlenül gyámoltalan első félóra után már képtelenek voltunk fordítani. Fájó vereséget szenvedtünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!