Jensen remekelt a kapuban

2024.03.30. 21:02

Esélyt sem adott ellenfelének a Telekom Veszprém (képgaléria)

A férfi kézilabda NB I 20. fordulójában a HSA NEKA alakulatát fogadta Momir Ilics együttese a Veszprém Arénában. Ligetvári Patrikék már az első félidőben eldöntötték a találkozót, és könnyed győzelmet arattak hazai pályán.

Balogh Dávid

Telekom Veszprém-HSA NEKA 42-27 (23-11)

Veszprém, 1345 néző. V.: Bátonyi, Szécsi.

Telekom Veszprém: JENSEN – Vajlupau 2, J. Omar 2, PESMALBEK 7, Ligetvári, Casado 3, DESCAT 4. Csere: Koszorotov 3, Sandell 2, NILSSON 7, ELÍSSON 4, Végh 3, MAHE 4, El-dera 1, Szabó. Edző: Momir Ilics

HSA NEKA: Mikler – Krakovszki 3, DELY 4, Gál, KOVÁCS 4, TÓTH 4, Molnár 3. Csere: Deményi, LUDMÁN 5, Csanálosi, Tárnoki, Szücs, Zakor, Nagy 2, Karai 2. Edző: Sótonyi László. 

Nilsson hétszer volt eredményes a NEKA ellen 
Fotó: Fülöp Ildikó

Favorithoz méltó módon kezdtek a bakonyiak, már az első percekben kiütközött a két csapat közti különbség. 7. perc: 5-1. Momir Ilicsék nem sokkal később pályára küldték a 2003-as születésű Végh Bálintot. A hazaiak domináltak, amire nem volt ellenszerük a vendégeknek. A 27. percben két számjegyű lett a különbség (21-11). Az első játékrészben nagyszerűen működött a veszprémiek játéka támadásban, és védekezésben is egyaránt, ehhez persze szükség volt a remek kapusteljesítményre is. 

Fordulást követően sem adott esélyt a felzárkózásra a Veszprém. A 45. minutumban 32-21 szerepelt az eredményjelzőn. A hajrában sem engedtek ki a bakonyiak, és végül magabiztos győzelmet arattak a 20. fordulóban, a NEKA ellen. 

Gulyás Péter (edző): – Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, és gyorsak voltunk, pont úgy ahogy pár napja Szegeden, és ezt szeretnénk is megtartani. 

Sótonyi László: – Nekünk ez a meccs a tanulásról, és a tapasztalatszerzésről szólt. Az első játékrészben meg voltunk illetődve, a másodikban azonban jobb tempót tudtunk produkálni. Remélem, a második félidőből minél több pozitívumot át tudunk vinni a hátralévő bajnoki mérkőzéseinkre.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!