Karate

2024.03.14. 08:11

Európa-bajnokságra készül a pápai karatéka

Első helyezést szerzett a Magyar Karate Szakszövetség 2024. évi Felnőtt Kyokushin karate Magyar Bajnokságán a pápai Griff SE karatékája, Bóka Viktória. A pápai sportoló ezzel jogot szerzett az Európa-bajnokságon való részvételre.

Haraszti Gábor

A Debrecenben rendezett bajnokságon 31 egyesület 111 versenyzője lépett tatamira. Pápáról ketten indultak, a rengeteg hazai és nemzetközi tapasztalattal bíró Bóka Viktória valamint Balogh Bertalan, aki élete első magyar bajnokságára készült.

A pápai különítmény jól szerepelt a debreceni versenyen
A pápai különítmény jól szerepelt a debreceni versenyen
Fotó: Egyesület

- Mindkét versenyzőnkkel meg vagyok elégedve, Bertalan ugyan helyezett nem lett, de négy küzdelméből egyet megnyert és a másik háromban csak hosszabbításban kapott ki, jól helytállt és rengeteg értékes tapasztalatot szerzett, már a verseny alatt is sokat fejlődött, Viktória pedig hozta a formáját - mondta Szalóki Sándor, a Griff SE vezetője.

Viki mínusz 65 kilogrammban indult és az intenzív, magas színvonalú felkészülésnek köszönhetően nem volt kérdés, hogy ezen a napon ő állhat a dobogó legmagasabb fokára.

- Az U21-es Európa-bajnok, Kerezsi Csenge ellen kezdtem a küzdelmeket, kemény meccs volt, próbáltam végig dominálni, de ellenfelem jól védekezett, három percet követően végül bírói döntéssel továbbjutottam – emlékezett vissza a sportoló. - A második ellenfelemnek sikerült két gyomorszájra irányuló ütést bevinnem, így másfél perc alatt véget ért a küzdelem, a harmadik összecsapásomon a bírák ismét engem láttak jobbnak, kijöttek az erőállóképesség és a maxerős edzések eredményei. Örülök az első helynek, dolgozunk tovább, a cél, hogy az Eb-n minél jobb eredményt érjek el.

A magyar bajnokságról az első két helyezett jutott tovább a májusi Európa-bajnokságra, melynek Valencia ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!