Kézilabda NB I.

2024.03.01. 08:42

Fejér-B.Á.L.: nincs veszítenivalójuk

Kevés a sansz arra, hogy a Fejér-B.Á.L. Veszprém március másodikán (szombat, 18 óra) papírformát borítson az FTC-Green Collect ellen. Miután az esélyek nem a sereghajtó mellett szólnak, a szakmai stábjuk már annak is örülne, ha a saját értékrendjük szerint egy jó mérkőzést vívnának.

Király Ferenc

A bennmaradásért küzdő bakonyiaknak nincs veszítenivalójuk Fotó: Fülöp Ildikó

A kézilabda NB I tabellájának utolsó helyezettje legutóbb ismét vereséget szenvedett, igaz, az OTP Bank-Pick Szeged ellen nem váltak könnyű prédává, nem kerültek a reméltnél alárendeltebb szerepbe (42-28). Az persze nem sokáig volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, ám Hári Leventéék becsülettel állták a sarat. A Tisza-partiak tudásbeli fölényét mindazonáltal képtelenek voltak ellensúlyozni. Vérmes reményeik ezúttal sem lehetnek, hiszen az eddig 19 pontot gyűjtött zöld-fehérek úgy ötödikek az élvonalban, hogy a többieknél két bajnokival kevesebbet játszottak. Tehát a négypontos hazaiak újra az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára, kevés a lehetőségük a diadalra, főként a tisztes helytállásban bízhatnak. Magyarán nem lesz rajtuk eredménykényszer, vagy bármilyen nyomás – nem ezt a csatát kell hozniuk.

A vetélytárs ugyanis egyértelműen jobb, ha úgy tetszik, a felek nem igazán vannak egy súlycsoportban. A Fradi alighanem kíméletlenül, gólokkal fogja megbüntetni az esetleges hibákat, és kihasználja a könnyen jött alkalmakat. Az eseményeket várhatóan a másik oldal kontrollálja majd, ezért is fontos, hogy a veszprémiek ne legyenek dekoncentráltak, a harcos énjüket mutassák, a maguktól elvárható szinten viaskodjanak, illetve minél kevesebbet hibázzanak, mert azokat a tempót minden bizonnyal diktáló rivális kíméletlenül kihasználja. Már az nagy szó lenne, ha a felek kiélezett derbit vívnának. A bennmaradásért küzdő, hétről hétre nehezebb helyzetbe sodródó bakonyiaknak nincs veszítenivalójuk, nem a siker lebeg a szemük előtt. Ezzel együtt bizonyítanák, hogy képesek önmagukért és a másikért is küzdeni, úgy nagyobb csatára késztethetnék a fővárosiakat. Ha nyugodtak, egységesek és összeszedettek maradnak, a jobb játékerőt képviselő másik oldal aligha „radírozza le” őket a pályáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!