Labdarúgó NB III

2024.03.30. 19:22

Súlyos vereséget szenvedett a Practical VSC (képgaléria)

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Puskás Akadémia második csapatát fogadta Pápán a Practical VSC. A veszprémiek az első félidőben három gólt ajándékoztak az ellenfélnek, ami miatt nem volt esélyük még a pontszerzésre sem.

Haraszti Gábor

Practical VSC Veszprém – Puskás Akadémia II. 0-5 (0-3)

Gsz.: Dymytriiev, Vékony 2, Magasföldi 2,

Pápa, Perutz stadion. V.: Görög. Practical VSC Veszprém: Kovács (Kemenes 57.) – Dobsa (Schőnig 57.), Zachán, Kószás, Molnár, Kun (Somogyi 46.), Volter, Tömösvári (Horváth 35.), Bartusz, Baldauf, Krebsz (Szűcs 57.). Edző: Pető Tamás. Puskás Akadémia II.: Zima – Umathum, Markgráf (Fodor 79.), Juricic, Magasföldi (Pataki 82.), Janyickij, Vékony (Pyshchur 66.), Szabari (Bontas 66.)Dymytriiev, Makara (Halászi-Harsányi 79.), Vajda. Edző: Vanczák Vilmos.

Bartusz és vele együtt a Veszprém is elbukott ezen a napon
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az első negyed órában dominált a Veszprém, a Puskás térfelén folyt a játék. A 12. percben aztán az első kaput eltaláló lövésből megszerezte a vezetést a Puskás, egy eladott labdából Dymytriiev lőtt a kapu közepébe 0-1. A folytatásban még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, ám egyenlíteni nem sikerült, sőt a 34. percben kettőre nőtt a különbség: egy elpasszolt labdából Vékony került ziccerbe, aki elhúzta a hálóőr mellett a labdát és az üres kapuba passzolt 0-2. Négy perccel később a Veszprém ismét összehozott egy vendég gólt, Dobsa adta el a labdát, majd Krebsz buktatta az egyik vendég játékost a tizenhatoson belül. A tizenegyest Magasföldi a jobbra vetődő Kovács mellett a kapu bal sarkába lőtte 0-3. 

A második félidőre mindent egy lapra feltéve jött ki a Pető-legénység, amit az 55. percben egy kontrából megbüntettek a felcsútiak, Vékony lőtt a léc alá. Itt azonban még nem volt vége a veszprémi megpróbáltatásoknak, ugyanis az 56.percben Magasföldi iramodott meg a jobb oldalon és a kimozduló kapus felett leheletfinom mozdulattal átemelte a labdát 0-5. Pető Tamás a gól után rögtön hármat cserélt, köztük kapust is, Somogyi pedig a félidőben állt be, de ezek a változtatások sem hozták meg a csodaszámba menő fordulatot, pedig Kószás és Volter sem állt messze a szépítéstől. A 71.percben Pyshchur ziccerét fogta Kemenes, de hiába támadta végig az utolsó húsz percet a Practical, ezen a napon semmi sem sikerült neki. A meccs utolsó említésre méltó eseménye Baldauf kiállítása volt, aki kakaskodásért kapta meg második sárga lapját.

Pető Tamás: Az első félidőben két gólt és egy tizenegyest ajándékoztunk az ellenfélnek. Méltatlan teljesítményt nyújtottunk, ez a játék nem méltó egy olyan csapattól, mely a bajnoki címre hajt. Elgondolkodtató jó néhány játékosom teljesítménye.

A Veszprém április 7-én Gyirmótra utazik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!