Ultrafutó Magyar Bajnokság

2024.04.17. 11:50

Dobogón a tapolcai futók

A Tapolcai Trappolók SE tagjai remekeltek Martonvásáron, a 12 órás Ultrafutó Magyar Bajnokságon.

Tóth B. Zsuzsa

A versenynek a Brunszvik kastélypark adott otthont, a megmérettetés immár a VI. Fehér Enikő és Vörös Balázs-emlékverseny néven fémjelzett rendezvény volt. 

Karayné Jokesz Gabriella 110,16 kilométert futott, így harmadik helyezett lett
Fotó: egyesület

A próbatételen öten is szerepeltek Tapolcáról: Karayné Jokesz Gabriella, Nagy Hajnalka Tünde, Földesi József, Fülöp Norbert, Somornai János. A tó körüli párás levegő miatt sok munícióra volt szükségük a résztvevőknek, mivel a hőmérő sem takarékoskodott a fokokkal. A 12 órás trappolás örömteli végeredménnyel zárult, ugyanis mindkét nemben tapolcai futó végzett a harmadik helyen. A férfiaknál Fülöp Norbert 112,88 kilométert futott, míg a nőknél Karayné Jokesz Gabriella 110,16 kilométert. Nagy Hajnalka 100,94 kilométerig jutott és ezzel ötödik helyezett lett. Földesi József, az egyesület elnöke, korosztályában egyedüliként indult és ért célba. Amint lapunknak elmondta, az ilyen szintű eredmények minden mostani és leendőbeli résztvevőre motiváló hatással bírnak és lehetőséget teremtenek, hogy a továbbiakban is ösztönözzék a fiatalabb korosztályt a futásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!