Közeledik a bajnokság vége

2024.04.12. 10:47

Hazai pályán szerepel ezúttal a legjobb formában lévő NB II-es csapat

Az FC Ajka vasárnap 17 órai kezdettel a Csákvárral csap össze az NB II 28. játéknapján. Schindler Szabolcs alakulata parádés teljesítményt nyújtott eddig a 2024-es naptári évben, és tíz meccs óta nem is kapott ki.

Balogh Dávid

A bakonyiak a pocsék ősz után továbbra is szárnyalnak a tavaszi idényben. A zöld-fehérek jelenleg a tabella 7. helyén állnak 37 egységgel. Csizmadia Zoltánék a legutóbbi öt fordulóban 11 pontot szereztek, és csupán egy gólt kaptak. A 27. fordulóban Schindler Szabolcsék a kiesés elől menekülő BVSC-Zuglóhoz látogattak, ahol 2-0-s sikert arattak.

Közeledik a bajnokság vége, így fontos meccsek várnak az ajkaiakra
Fotó: Gyarmati László

A Fejér vármegyei alakulat a 11. helyen áll 34 ponttal. A legutóbbi öt mérkőzésükből kettőt megnyertek és kettőt elveszítettek, egyszer pedig döntetlenre végeztek.

A két csapat között tehát négy hely a különbség és három pont, ami jól bizonyítja, hogy még mindig nagyon szoros a mezőny.

A felek 15. alkalommal csapnak össze egymással. Eddig hatszor a csákváriak és háromszor nyertek az ajkaiak. Ötször végződött a találkozó döntetlenre. Gólarányokat tekintve egyik oldalra sem billen a mérleg, hiszen 20-20 az állás. Legutóbb 2023 őszén mérhették össze a tudásukat a csapatok, akkor a hazai pályán játszó Csákvár 1-0-ra győzött a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban Nagy Zoárd góljával.

Az FC Ajka-Aqvital FC Csákvár bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. A találkozó játékvezetője Zierkelbach Péter lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!