Bajnokok Ligája

2024.04.04. 14:14

Így vélekedik a két kapitány a veszprémi kézilabdaderbi előtt

A Telekom Veszprém hét gólos előnyből várja a hazai visszavágót a Szeged ellen a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Horváth Gábor

A Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik. A múlt heti szegedi találkozón dominált a Veszprém, amely 37-30-ra nyert. Hatalmas meglepetés lenne, ha a Tisza-partiak ekkora hátrányból feljönnének és harcolhatnának a továbbjutásért, de egy ilyen rangadót természetesen senki sem vesz fél vállról.

Andreas Nilsson nem vár könnyű mérkőzést
Andreas Nilsson nem vár könnyű mérkőzést
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

- A Szeged ellen sosem készülhet úgy az ember, hogy könnyű meccs lesz. Mindig kemény mérkőzéseket játszunk egymással. Az első találkozón jól kézilabdáztunk és ennek köszönhetően jó helyzetből várhatjuk a hazai összecsapást. Ez egy új meccs lesz és a labda gömbölyű, szóval bármi megtörténhet. Mi természetesen azért fogunk küzdeni, hogy itthon is nyerjünk és bejussunk a negyeddöntőbe – nyilatkozta a Telekom Veszprém csapatkapitánya, Andreas Nilsson klubja honlapjának.

A szegediek szintén megszólaltatták kapitányukat a veszprémi összecsapás előtt.

– Egy sportoló egy percre sem adja fel, küzd az utolsó pillanatig, addig, amíg le nem fújják a találkozót. Meg kell próbálnunk mindent, menni előre, küzdeni, hajtani. Van még hatvan percünk arra, hogy javítsunk. Rengeteg biztos helyzetet rontottunk el Szegeden, ilyen hiba ezen a szinten nem fér bele, mert azt gólokkal bünteti az ellenfél. Így jártunk a Veszprém ellen, mert már az összecsapás elején komoly hátrányba kerültünk, ziccereket lőhetett az ellenfelünk. Ezután volt egy remek időszakunk, ez reményt adhat a visszavágóra, hiszen nagy különbségről sikerült szorossá tenni az eredményt. Ez viszont rengeteg energiát emésztett fel, éppen ezért nyert hét góllal az ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy rengeteget tanultunk a hibákból, nagyon fontos lesz, hogy felszabadultan játszunk, visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert az elmúlt időszakban nem sok sikerélményünk volt a Veszprémmel szemben – fogalmazott Bánhidi Bence.

A párharc győztese a dán Aalborg csapatával találkozik, a tét a BL négyes döntőjébe kerülés lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!