Fürdés a tapolcai Malom-tóban

2024.04.13. 20:00

Kakukkfióka a jegesmedvék között: 82 évesen sem késő csobbanni

A Balatoni Jegesmedvék tapolcai Malom-tóban való csobbanására a csoporttal tartott a helyi Szebegyinszki Istvánné is, aki a szilveszteri tapolcai fürdések legidősebb hölgytagja minden évben.

Tóth B. Zsuzsa

A 82. születésnapját hétfőn ünneplő Marika szerint nagyon jó érzés a hideg vízben való fürdés, és 2013 óta minden alkalommal részt vesz az újévi szigligeti fürdéseken is. Két téli fürdés között kertészkedik, szőlőt művel, egész nap igyekszik mozgásban lenni. 

 Szebegyinszki Istvánné a Balatoni Jegesmedvékkel fürdött a Malom-tóban, ahol gyermekkorában úszni tanult Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Balatoni Jegesmedvék fürdés előtti félórás relaxálását nem is bírta ki mozdulatlanul, egy idő után felkelt és türelmetlenül várta, hogy fürödhessen a tóban, ahol gyermekkorában még bármikor bárki fürödhetett. A hatvanas, hetvenes években még ott, a felső tóban tanultak úszni a helyi gyerekek, és az asszonyok a libákat szintén ott úsztatták, míg az alsó tóban a ruhát mosták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!