Megyei foci

2024.04.08. 11:24

Márton Gábor tizenhét év után távozik Úrkútról, játékosedző lett az utódja

Edzőt váltott a labdarúgó vármegye I-ben címvédő Úrkút SK.

Horváth Gábor

Az úrkútiak kispadján az elmúlt időszakban Boromisza Dániel ült, az úrkútiak most közösségi oldalukon tisztázták a helyzetet. A nyáron érkező korábbi NB I-es futsalos vette át a csapat irányítását játékosedzőként, miután Márton Gábor és a klub közös megegyezéssel szerződést bontottak egymással.

Márton Gábor az elmúlt években sok nagy csatát élt meg és számos szép sikert ért el az úrkúti csapattal
Márton Gábor az elmúlt években sok nagy csatát élt meg és számos szép sikert ért el az úrkúti csapattal
Fotó: Pesty Márton/Napló / Forrás:  archív

Márton Gábor 2007-ben került a csapathoz és az elmúlt másfél évben edzőként is dolgozott az egyesületnél. Összesen nyolc bajnok sikert ünnepelhetett úrkúti színekben.

Az Úrkút SK közleménye:

„Köszönjük, Legenda!

Tizenhét év után szétválik az Úrkút SK és Márton Gábor közös útja. 

A játékosok és a vezetőedző között volt egy megbeszélés, ahol kritika fogalmazódott meg a szakmai munkával kapcsolatban, ezt követő egyeztetés után a vezetőség a következő döntést hozta. Javaslatban az szerepelt, hogy Boromisza Dániellel közösen végezzék tovább a munkát, amit Gábor nem fogadott el, így közös megegyezéssel szerződést bontott szeretett klubjával. 

Utódja Boromisza Dániel lett, aki egyelőre megbízott játékos-edzőként vette át az együttes irányítását: kontraktusa a 2023/2024-es idény hátralévő mérkőzéseire szól.

A kiváló bal lábbal rendelkező, 47 éves játékos 2007-ben az FC Ajkának intett búcsút az Úrkút hívására. Gyorsan beilleszkedett: a piros-feketék legmeghatározóbb játékosa lett. 425 bajnoki mérkőzésen viselte az Úrkút SK mezét, a 17 bajnoki szezonból nyolc alkalommal emelhette magasba a bajnoknak járó trófeát.

Másfél évvel ezelőtt Orbán Tamást váltva játékos-edzőként is komoly sikereket ért el: bajnoki cím és kupagyőzelem is fűződik a nevéhez.

Az Úrkút SK ezúton fejezi ki köszönetét a szakembernek, aki rutinos futballistaként érkezett Úrkútra, de Legendaként távozott. 

Márton Gábort örökké a családunk tagjának tekintjük!”


Az Úrkút SK jelenleg is vezeti a vármegye I-es tabellát, két pont az előnye a második Fűzfői AK és három a harmadik Balatonalmádi SE előtt. Az idényből nyolc forduló van hátra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!