Futsal NB I

2024.04.08. 20:24

Öt gól és veszprémi vereség

Nagy csatában fontos hazai meccset veszített a Veszprém a futsal NB I-ben hétfőn.

Horváth Gábor

Nagyot csatázott egymással a két együttes

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

1. FCV–DEAC 2-3 (1-1)

Veszprém, 500 néző. V.: Zimonyi, Kiss, Nyekita. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Molnár R., Bognár, Molnár D., Ábrahám, Bencsik Á., Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Koncsol. Edző: Fehér Zsolt.

DEAC: Faragó Á. - Faragó L., Berecz, Vass, Nagy B. Csere: Nyerges, Szatmári, Siska, Varga Z., Tóth B., Thiago, Tóth Cs., Magyar, Komádi. Edző: Tihanyi Csaba.

Fontos meccs előtt állt a Veszprém, amely meg akarta ragadni az egyik utolsó esélyt arra, hogy a szezon végén újra éremért játszhasson.

A Veszprém az ötödik, a DEAC a hatodik helyről várta a meccset, a felek között két pont volt a különbség. A negyedik Nyíregyháza három ponttal előzte meg a bakonyiakat.

Erőteljesen kezdett a Veszprém, Dorogi a kapufát találta el a harmadik percben. A következő időszakban keveset volt a kapu előtt a labda, majd Tatai lövését védte Faragó. Nem sokkal később Spandlernek is akadt dolga, Faragónak viszont Gavrilovics ziccerét kellett hárítania, tehát aktívabbak volt a hazaiak.

A 12. percben viszont jött a hidegzuhany, Siska „éles” bal oldali beadása után Magyar juttatta közelről a hálóba a labdát, 0-1.

Kicsit megfogta a hazaiakat a bekapott gól, Thiago döngette meg a kapufát, majd Spandlernek kellett nyújtóznia.

A másik oldalon Gerencsér lódult meg, lövése viszont célt tévesztett. Tatai löketét pedig Faragó kiütötte.

A félidő végén aztán egalizálni tudott az 1. FCV, Tatai József szépen lőtt jobbról a kapuba, 20. perc: 1-1.

Kicsit óvatosabban kezdtek a második játékrészben a csapatok. Thiago kapott a térdéhez, a vendégek brazilját úgy kellett letámogatni a pályáról.

A 25. percben egy szabadrúgás hozott újabb találatot, Faragó okosan helyezett labdája Nagy Bence lábáról került Spandler kapujába, 1-2.

Nem sokkal később Tatai és Nagy került nézeteltérésbe egymással egy ütközést követően, a szóváltásból gyorsan tömegjelenet lett, de hamar lecsitultak a kedélyek.

A folytatásban Tatai távoli bombája a keresztlécen csattant, a másik oldalon Vass találta el szabadrúgásból a kapufát.

Nyomott a a házigazda, Faragónak többször is játékba kellett avatkoznia. Hét perccel a vége előtt 5 a 4 elleni játékra váltott az 1. FCV, fokozódott a hazai nyomás.

A 35. percben egy trükkös vendégszöglet után Bencsik Ádámról pattant saját kapujába a labda, 1-3.

Innen már rendkívül nehéz dolga volt a hazai együttesnek, amely becsülettel ment előre. A véghajrában Faragó Lajos próbálkozott távolról üres kapura, a labda a jobb kapufáról pattant ki.

A 40. percben Gavrilovics használt ki egy debreceni hibát, közelről helyezett a hosszúba, 2-3.

Két másodperccel a vége előtt majdnem egyenlített a Veszprém, a labda már túljutott a debreceni kapuson, ám annak lábáról kapu mellé pattant.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!