Thai box

2024.04.09. 18:53

Thaiföldön bizonyított a veszprémi harcos

A híres thaiföldi Samui International Muay Thai Stadionban lépett ringbe a veszprémi Laza Mike a Muaythai Super Fight-on a közelmúltban. A nemzetközi eseményen többségében thaiföldi bunyósok mérettették meg magukat, de voltak még érkezők Skóciából, Svédországból és Malajziából is. A 30 éves veszprémi sportoló a hazai Thachon Sitjesommal csapott össze a -63,5 kg-os súlycsoportban.

Balogh Dávid

A veszprémi sportoló dominált az összecsapáson, és a 3., illetve a 4. menetben le is ütötte az ellenfelét. Ennek ellenére a találkozó végigment, és végül az öt menetes csata után pontozással nyert Laza. 

– Nem volt teljesen idegen a környezet, ugyanis 2018-ban már volt mérkőzésem Thaiföldön. Most nem volt egyszerű a felkészülés, hol betegség, hol sérülés hátráltatott, de a nehezítő körülmények ellenére pozitívan jöttem ki az összecsapásból. A harmadik menetben könyökkel küldtem padlóra az ellenfelemet, de felállt. A negyedik menetben is közel jártam a csata lezárásához egy fejrúgással, de a thai ellenfelem ezúttal is felkelt, végül pedig pontozással nyertem. Összességében jól éreztem magam, és úgy érzem, kifizetődött a sok munka – nyilatkozta lapunknak a Siam Fight Club versenyzője, egyben edzője. 

A mérkőzés előtt különleges fogadtatásban részesült a magyar sportoló
Fotó: Siam Fight Club

Laza Mike továbbá kiemelte, jelenleg a saját klubjának építésével foglalkozik gőzerővel, és a közeljövőben két versenyzőjét is láthatjuk a szorítóban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!