Hétvége

2009.05.23. 05:32

Ki az úr a parton?

Megyei körkép - Igen aktív hétvégéjük lesz a pecásoknak, kicsik és nagyon, civilek és a fegyveres testület tagjai egyaránt ott lesznek a vízparton, hogy megmutassák, milyen barátságban vannak a halakkal.

Tremmer Tamás

Ahogy zöldbe borulnak a fák, megélénkül az élet a horgásztavak partján. Szinte nincs olyan hétvége, amelyen ne lenne pecás esemény. A mostani kínálatból háromra hívjuk fel a figyelmet.
 
A zirci rendőrőrs - a Zirci Közbiztonsági Alapítvány, a Zirci Sporthorgász Egyesület, valamint a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének 54. számú Alapszervezetének támogatásával - május 23-án immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Veszprém Megyei Rendőr Horgászversenyt. 

Az eseménynek a Zirc-Akli mellett található szarvaskúti horgásztó lesz a helyszíne. A kétfordulós, egyéni és csapatverseny célja, hogy a megyei sportéletben monopol helyzetben lévő futball mellett, más széles tömegeket vonzó eddig nem túlzottan propagált sportokban is minél több kollégát szólítsanak meg.


Az olyan értelmes elfoglaltságot, mint a horgászat, nem árt időben elsajátítani. A drogról pedig el kell felejtkezni...
(Fotó: Penovác Károly)

A Bakony hegyei között, gyönyörű környezetben fekvő horgásztó környezetét úgy alakították ki, hogy a verseny mellett kiválóan alkalmas egyéb - egyéni, családi - programok megtartására. A gyerekeket játszótér várja a kialakított pihenő, valamint tűzrakó helyek pedig a gondtalan pihenést biztosítják.

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége egy évtizede a megyében elsőként rendezte meg a Horgássz, és ne drogozz! elnevezésű, fiatalokat megszólító horgászversenyét. Az évek óta nagy érdeklődés mellett zajló eseményt idén május 23-án délelőtt tartják, a tihanyi hajóállomás mellett lévő partszakaszon.

A viadalon a szövetség tagegyesületei vonzáskörzetéhez tartozó általános iskolák tanulói (csapatai) vesznek részt. A verseny célja a szabadidő hasznos eltöltése, a szórakozás mellett prevenció is. Ennek érdekében a diákok a horgászat mellett meghallgathatnak egy előadást a gyermekkori drogfogyasztás veszélyeiről. 

A szervezők arra is figyeltek, hogy innen senki távozzon keserű szájízzel, ezért a helyezést elérteken kívül is minden résztvevő értékes jutalomban részesül.

E hétvégén rendezi meg a Bakony- Balaton Horgász Szövetség a küldöttközgyűlését, ezúttal a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. balatonkenesei üdülőjében. 

A BBHSZ-nél tavaly vezették be, hogy kétnapos összetartásra viszik az egyesületi vezetőket, hogy a hivatalos és a baráti beszélgetések során csiszolódjanak egységes közösségé a szövetség tagjai. 

Balatonkenesén a szombat a munkáé lesz, vasárnap azonban a vízparton is bizonyíthatnak a pecás főnökök, ugyanis ekkor és itt rendezik meg az egyesületi vezetők Horgászsport-napját.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!