Hétvége

2011.07.30. 17:15

Nyaralás helyett próbálnak

Irigylik az osztálytársaik a gyermekszínészeket, ők ugyanis élvezhetik a felnőtt előadók társaságát, több száz néző előtt szerepelnek, nagy tapsot kapnak.

Tisler Anna

Azt viszont kevesen látják, próbák után milyen fáradtan térnek haza, és ha vidékre mennek, ott sem fagyizás, városnézés a program, hanem készülődés az előadásra. Ennek ellenére, ezzel együtt boldogok, hogy a meghallgatáson megfeleltek, örülnek még a legapróbb szerepnek is, és szívesen járnak próbákra a nyári szünidőben is.
 
Az Omega Égi vándor című musicaljében szereplő lányokat a sümegi előadás előtt kérdeztük. A halimbai leendő hatodikos, Gfellner Fanni érdeklődésemre elmondta, sokáig utálta a színházat, egészen addig, amíg szülei el nem vitték Budapesten egy Rómeó és Júlia előadásra.

- Annyira magával ragadott, hogy két hónapig otthon csak azt hallgattam. Kértem édesanyámat, hogy keressünk egy színházat, ahol szerepelhetek.  Veszprémben jelentkeztem a Pannon Várszínház meghallgatására és megfeleltem, 2009 tavasz óta játszom.


 
Fannitól megtudtuk, néha egész naposak a próbák, előfordul, hogy az iskolából is hiányzik amiatt, de örömmel vállal bármilyen szerepet, a tananyag pótlása pedig nem okoz számára problémát.
 
A pétfürdői Percze testvérek, a 13 éves Luca és két évvel fiatalabb húga, Csenge december óta tagja a társulatnak. Csenge számára már a meghallgatás is élmény volt. Énekelnie kellett, majd mesét mondott. A Bolond Jankóval felvételizett, ugyanis akkor még nem tudta teljesen a kedvencét, a Furfangos koldust. A szavalóversenyeken az élen végző Csenge figyelmét tanára hívta fel a lehetőségre. A két lány több szerepben is együtt játszik, de mint Luca elmondta, csak eddig csak a Dzsungel könyvét próbálták el együtt otthon.
 
Staub Viktória már több darabban is bemutatkozott Sümegen.
 
- A Püspöki Palota udvarán fellépni teljesen más érzés, mint egy színházteremben - fogalmazta meg.  - Csodálatos a környezet, élmény ott játszani.
 Hercsik Rebeka nyara is a színházban telik. Kapott szerepet a Hotel Mentholban és a Dzsungel könyvében is.
 
A lányok elmondták, van, aki még a külföldi nyaralást is visszamondja azért, hogy ne hiányozzon egyetlen próbáról sem. Azt még nem tudják, hivatásuknak is a színészetet választják-e, az viszont biztos, hogy a színházat felnőttként is szeretni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!