Hétvége

2013.12.27. 11:10

Jegyzet - Az elnökök olcsó embere

Igazi meglepetéssel „kedveskedett” Jézuska a futballszurkolóknak: karácsony előtt kinevezték a magyar válogatott új szövetségi kapitányát.

Gajdos József

A jövőben Pintér Attila, a győriek volt edzője vezeti – remélhetőleg – sikerekre aranylábú fiainkat. A románok és a hollandok elleni kudarcot, illetve a világbajnoki selejtezőkön leégést még meg sem emésztettük, már itt az újabb sokk. A fiatal tréner ugyanis erősen megosztó személyiség, lelkes ugyan, de modortalan viselkedése keveseknek szimpatikus. Hiába nyert bajnokságot korábban a Fradival, majd idén a Győrrel, nem volt kalapban az MLSZ-nél, ahol előtte külföldi edzőben gondolkoztak.

A végén – a kisebb fizetés miatt – fél óra alatt Pintér mellett döntöttek. Edzőink a választást derűlátással üdvözölték, a szurkolóktól viszont a netes fórumokon szinte csak hideget kap. Nem csoda, hiszen győri sikere is kérdőjeles, a közönség a meccseken – a csapat elképzelés nélküli játéka miatt – távolmaradással tüntetett ellene. A nemzetközi porondon leszerepelt, a magyar bajnokcsapatot teletűzdelte középszerű légiósokkal, az őszi szereplés felemás.

Többek szerint már kifelé állt a rúdja Győrben, amikor „megtalálták” a posztra. Egy sajátos alkudozás keretében – állítólag – a győri tulajdonos ajánlotta fel az élő szerződéssel rendelkező Pintért az MLSZ-nek. Csányi Sándor MLSZ-elnök és Tarsoly Csaba ligaelnök is üzletember, felmérték, mennyit nyernek az ügyön. Nem kell kivásárolni, illetve lelépési pénz fizetni az edzőnek. Reméljük, 2016-ban is emelt fővel nézhetnek a szurkolók szemébe, mert Pintér vezetésével kijut a válogatott az Európa-bajnokságra, és fátylat boríthatunk az előzményekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!