Hétvége

2015.08.17. 18:07

Staféta Skobrák Helgával

Dallos Andrásné azt kérdezi Skobrák Helgától, miért fontos, hogy a gyerekek kutyát neveljenek.

Kutasi Zsófia

- A kutya mindig jót ad annak, aki megfelelően közeledik hozzá, feltétel nélküli szeretetet és elfogadást tud nyújtani, ami nagyon pozitív hatással van az emberre - hangsúlyozta Skobrák Helga, a Doktor Mancsok Alapítvány elnökhelyettese. - Felnőttekre és gyermekekre egyaránt jótékonyan hat az állat jelenléte. Minden gyermeknek a családban a kutya mellett kellene felnőnie. A kicsik megtanulják azt, hogyan bánjanak az állatokkal, hiszen a jószágot minden nap etetni, itatni kell, rendszeresen foglalkozni kell vele. A folyamatos törődés azonban kifizetődik, hiszen az ebek sokszorosan meghálálják ezt a szeretet.

Fotó: Mátételki András

Skobrák Helgának pozitív tapasztalatai vannak: sokszor látványos javulást lehet elérni például a beteg gyermekek esetén a kutyás terápiával. Az idősek számára szintén örömet jelent az eb jelenléte és akár az egészségi állapotuk is javulhat tőle. Jó házi kedvenc pedig megfelelő törődéssel és tanítással bármilyen fajtájú kutyából lehet.

Azt kérdezi Hegedűs Árpádtól, hogyan tudott új életet kezdeni kerekesszékben?

A staféta következő vendége: Hegedűs Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!