paloznaki jazzpiknik

2018.08.12. 08:00

Radics Gigi: Cserháti Zsuzsa volt az első példaképem

Bájos arc, csillogó szempár, kedves mosoly. Mi tagadás, Radics Gigi egyből levett a lábamról. Nem volt könnyű a koncertje előtt bejutni hozzá, hiszen testőrök fogadtak a bejáratnál, de ő felhívta a figyelmüket, hogy egy előre leegyeztetett interjúra jöttem.

Szendi Péter

Radics Gigi mindössze 16 éves volt, amikor megnyerte a Megasztár tehetségkutató versenyt. Gigi hálás a sorsnak, hogy több tehetséges társához hasonlóan ő nem kallódott el. Szükség volt egy jó menedzsmentre, akik folyamatosan építették a karrierjét, hamar megjelent a Vadonatúj érzés című dala, mely óriási siker lett

Fotó: Radics Tamás

Mi tagadás, a rekkenő hőségben jólesett bemenni egy légkondicionált helyiségbe, ahol az együttes tagjai gyakoroltak, készültek az esti koncertre.

Radics Gigi tehetségét apukája ismerte fel, amikor Gigi mindössze hatéves volt. Nyolcévesen zenekart szervezett neki, amellyel ingyen járták az országot, és különböző fellépésekkel próbáltak hírnevet szerezni neki.

– Kislány koromban, ha hiszed, ha nem, Cserháti Zsuzsa volt a példaképem. Az első dal, amit énekeltem nagyközönség előtt, az a Hamu és gyémánt volt. Amikor a kis együttesünkkel jártuk az országot, összeállítottunk egy Cserháti Zsuzsa-repertoárt, és énekeltem tőle a legnagyobb slágereket. Sokan azonban ezt nem tudták hová tenni, hogy egy kislány miért énekel Cserháti-számokat. Tízéves koromban megtaláltam a rhythm and blues zenei stílusomat, amely nagyon magával vonzott, mind a mai napig – kezdi a visszaemlékezést Gigi.

Radics Gigi mindössze 16 éves volt, amikor megnyerte a Megasztár tehetségkutató versenyt. Gigi hálás a sorsnak, hogy több tehetséges társához hasonlóan ő nem kallódott el. Szükség volt egy jó menedzsmentre, akik folyamatosan építették a karrierjét, hamar megjelent a Vadonatúj érzés című dala, mely óriási siker lett Fotó: Radics Tamás

Mindössze 16 éves volt, amikor megnyerte a Megasztár 6 tehetségkutató versenyt. Gigi hálás a sorsnak, hogy több tehetséges társához hasonlóan ő nem kallódott el. Szükség volt egy jó menedzsmentre, akik folyamatosan építették a karrierjét, hamar megjelent a Vadonatúj érzés című dala, mely óriási siker lett. Folyamatosan képezi magát, soha nem elégszik meg a mával, mindig a jövőjére gondol.

Radics Gigire Michael Jackson producere, Quincy Jones is felfigyelt, majd a világhírű Montreux-i Jazz Festivalra meghívta énekelni, ahol olyan neves előadók is megfordultak, mint például Bobby McFerrin. A világhírű producer a világ öt legjobb hangja közé sorolta Gigit.

A tehetséges énekesnő tavaly kipróbálta magát az X-Faktorban, hogy milyen a „pálya szélén állni”, akarom mondani ülni, hiszen zsűritag lett, ahogy idén is. Gigi folyamatosan biztatja a fiatalokat, hogy soha ne adják fel, bízzanak magukban, küzdjenek az álmaikért, hiszen ő is ezt tette. Szerinte alázattal, felelősség tudattal, a munkába vetett hittel az ember sokra képes.

A Paloznaki Jazzpiknik nulladik napján, a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Cullum előtt lépett fel a Radics Gigi és a Finucci Bros Quartet a nagyszínpadon. Fantasztikus koncertet adva, kellőképpen megalapozva a hangulatot a világhírű zenésznek.

A Finucci Bros Quartet 2008-ban jött létre Balogh Roland vezetésével. A zenekar négy kiemelkedő muzsikusból áll, akik számos versenyen bizonyították tehetségüket. A klasszikus és jazz-, a Barbra Streisand-esttel folyamatosan koncerteznek. Gigi a repertoárjába felvett még néhány Beyoncé-dalt is, mert az énekesnő az egyik kedvence.

Paloznakon most lépett fel először, de reméli, hogy nem utoljára.

– Kiskoromtól kezdve nagyon szeretem a Balatont. Paloznak egy kis ékszerdoboz. Ugyan nem sokat láttam a faluból, de magával ragadott a régi parasztházak miliője, hogy az itteni emberek mennyire barátságosak, kedvesek, egyszer remélem, sikerül alaposabban is megtekintenem a települést – zárta szavait Gigi, aki a beszélgetésünkkor egyfolytában mosolygott, áradt belőle a zene és az élet iráni szeretet.

Radics Gigi már gőzerővel készül a november 10-ei Budapest Arénában sorra kerülő koncertjére. Számára ez egy újabb mérföldkő lesz a pályafutásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!