Hírek

2009.05.30. 02:29

Tétje van a voksoknak

Veszprém - Az uniós parlamenti választás fontos tétje, hogy a Jobbiknak sikerül-e legitimálnia magát - hangsúlyozta Göncz Kinga egy tegnapi sajtótájékoztatón.

Napló

Az MSZP EP-listavezetője szerint az emberek az utóbbi hetekben már érezhetően elkezdték megérteni, hogy mekkora is a tényleges tétje az egy hét múlva sorra kerülő európai uniós választásoknak. A korábbi külügyminiszter állítását azokra a felmérésekre alapozva jelentette ki, melyek szerint mostanra jelentősen megnőtt a szavazási hajlandóság az emberekben. Göncz Kinga szerint több dolog miatt is fontos lenne, hogy valóban sokan elmenjenek szavazni. Egyrészt egy nagyobb választási részvétel a többi tagország felé is megerősíti a majdani képviselők legitimációját, mert mutatja az itthoni jelentős támogatottságot. Ugyanakkor segítene abban is, hogy kiegyensúlyozottabb viszony alakuljon ki a különböző oldalak között, amikor alkalmi koalíciókat kell létrehozni a nemzet szempontjából fontos ügyek közös képviseleténél. Göncz Kinga úgy vélte, hogy a jövő heti választás fontos tétje az is, hogy a Jobbiknak sikerül-e legitimálnia magát. Ha ez megtörténik, jelentősen ronthatja Magyaror-szág imidzsét, mert Európá- ban nem fogadják el a Jobbik által vallott elveket.

Mivel az alacsony részvétel általában a szélsőségeknek kedvez, fontos lenne, hogy minél többen elmenjenek szavazni - hangsúlyozta az MSZP listavezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!