Befejeződtek a munkálatok

2024.05.23. 08:00

Új közlekedési útvonalak az Újvárosban

Elkészült a gyalogos és kerékpáros úthálózat aszfaltburkolata is, ezzel befejeződtek a betervezett építési munkálatok a devecseri Dr. Laczay Antal parkban.

Tóth B. Zsuzsa

A forgalomtechnikai jelzések kihelyezése folyamatban van, a közvilágítás telepítése a napokban készül. Az önkormányzat tavaly építtette ki a Városüzemeltetési Kft.-vel a hiányzó útvonalakat a területen, szegélyezett, murvás gyalogútként azzal, hogy idén aszfaltburkolatot kapnak. A Miskei utca és a József Attila utca között pedig a közelmúltban fejeződött be a szintén elkészült parkolón keresztül vezető térkőburkolatú közlekedési folyosó. 

Utak, parkolók, aszfaltozások készültek Devecserben az utóbbi hónapokban több helyen is 
Fotó: önkormányzat

A most elkészülő nagyszabású beruházással öt közterületet - a Miskei, a Mikes, a József Attila és a Mező utcát, valamint a Budai Nagy Antal közt, illetve a buszmegállót, az új parkolót és a létesülő gyalogátkelőhelyet - sikerült szilárd burkolatú útvonalakkal összekapcsolni. A parkban a főút (Miskei utca) mentén kiépült szabványos szélességű aszfaltos út, melynek leágazása a Mező utcáig tart, alkalmas mind a gyalogos, mind pedig a kerékpáros közlekedés számára. Biztonságos és komfortos kerékpáros útvonal nyílt a városközpont felől a parkban kiépített nyomvonalon, illetve a Mező és Deák utcákon keresztül a Makovecz lakópark felé. A főút mellett kiépített aszfaltpálya egyúttal részét képezi annak a tervezett kerékpáros útvonalnak, mely a belvárost és az Újtemetőt kötné össze a jövőben. 

A szilárd burkolatú kapcsolódó járdaszakaszok elkészültével lehetővé vált a Miskei utcai gyalogátkelőhely felfestése. A terület rendezését, a közlekedési infrastruktúra kiépítését célzó beruházást Devecser Város Önkormányzata önerőből, a költséghatékonyság érdekében legnagyobb részben saját cégével, a Devecseri Városüzemeltetési Kft.-vel valósította meg. Az építkezésben szerepet kapott az önkéntes munka is. A Dr. Laczay Antal parkban megvalósuló fejlesztések hivatalos átadása ezen a héten szombaton lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában