Hírek

2009.07.24. 02:29

Játékszíni megújulás

Veszprém - Megújul a Petőfi Színház Latinovits Zoltán Játékszíne, a munkálatok a napokban zajlanak.

Balla Emőke

A Petőfi Színház épületével együtt a színészház épülete is újjáalakult 1988 novemberére, annak udvarán épült fel a játékszín, mely 1991-ben vette fel Latinovits Zoltán nevét, emléket állítva a művész veszprémi, színészi és rendezői tevékenységének. 


 Megújul a Latinovits játékszín
(Fotó: Gáspár Gábor)


A játékszínben megújuló színházi nyelven izgalmas, új darabokat vittek színre az alkotók. Az intim terű kamaradarabokat szerette a közönség, az elmúlt évadokban azonban egyre kevesebb bemutatót tartottak, másfél éve szinte alig volt előadás. Bujtor István igazgató úgy érezte, a hely nem méltó Latinovits nevéhez.

A színház vezetése úgy döntött, felújítja a játékszínt. A munkálatok július elején kezdődtek, augusztus köze-pén fejeződnek be, tájékoztatott Lőrincz Csaba, a Petőfi Színház műszaki vezetője. 

A napokban a belső átalakítást, festést, mázolást, burkolást, a színházterem előtti járólapozást, a nyílászárók festését végzik a szakemberek. Átalakul a bejárat, a következő évadban a büfé felől lehet majd bemenni a kis színházba. 

A ruhatár a büfé sarkában kap helyet, ezáltal a büfét és a színháztermet összekötő folyosó tágasabb, szélesebb lesz. 

A játékszínbe a Balaton Bútorgyártól nyolcvan Rotonda típusú széket vásárolnak, a színház műhelyháza saját kivitelezésben új emelvényt készít. A felújítás költsége 2,3 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!