Hírek

2009.09.16. 02:28

Támogatott munkáltatók

Megyei körkép - Az Országos Foglalkoztatási Alap kuratóriuma úgy döntött, hogy a foglalkoztatási válságkezelő programra beérkező pályázatok befogadását átmenetileg felfüggeszti.

Tremmer Tamás

A kormányzat nagy erőkkel kommunikálta, hogy segít a bajba jutott munkáltatókon. Nézzük, a hangzatos ígéretek mögött milyen valós tartalmakról tudnak számot adni. 

A gazdasági visszaesés következtében átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatók részére hirdették meg a foglalkoztatottság megőrzését szolgáló programot. Ezen az OFA-pályázaton 11 Veszprém megyei cég kapott támogatást. 

A munkavállalót érintő intézkedések kedvezőtlen hatásának csökkentésére bértámogatást (plusz képzési támogatást) hárman kaptak megyénkből, munkaidő-csökkenést két cégnél ellentételeztek. Az OFA kuratóriuma a fenti programok keretében 22 Veszprém megyei cég pályázatát elutasítja, egyet pedig tartaléklistára tett.

Szintén OFA-pályázat A gazdasági visszaesés következtében állásukat vesztők újra elhelyezkedésének támogatása más munkáltatóknál címmel meghirdetett program, amelyből négyen vehették ki a részüket, négy pályázót pedig elutasítottak. Attól sajnos egyelőre nem kell félni, hogy a fenti lista tovább bővül, ugyanis a foglalkoztatási válságkezelő programra beérkező pályázatok befogadását átmenetileg felfüggesztették.

Ezzel szemben nyitott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium központi munkaerő-piaci programja. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat által meghirdetett program célja, hogy elsősorban a munkahelyek megőrzésével, az ezzel összefüggő munkaszervezési intézkedésekhez kapcsolódó támogatások biztosításával, a létszámleépítésben érintett munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javításával, új munkahelyen történő ismételt munkába helyezésével, az ezzel kapcsolatos munkaerő-piaci képzés támogatásával, a munkába helyezést közvetlenül elősegítő szolgáltatások biztosításával és a munkaerő mobilitásának növelésével járuljon hozzá az érintett munkáltatók foglalkoztatásának megtartásához. Erre megyénkből 31-en pályáztak sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!