Hírek

2009.10.14. 02:28

Oktatási alapjog: olvasni tudni kell

Veszprém - Illesszék be Európában mindenütt a médiaműveltséghez való alapjogot az oktatásba.

Varga Domokos Péter

Erről a témáról is tárgyaltak Brüsszelben az Európai Unió Régiók Bizottsága (RB) szokásos Open Days rendezvénysorozatán október 5. és 8. között.   

Az eseményen részt vett dr. Szalay András veszprémi önkormányzati képviselő, az EU Régiók Bizottsága ALDE (Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért) frakciójának tagja.

Kezdeményezője és levezető elnöke volt a bevezetőben említett témát targyaló szekciónak. A szekció munkájáról készült jelentését az RB plenáris ülése decemberben tárgyalja meg.

Szalay Andrást a Régiók és városok a fenntartható energiáért elnevezésű szekcióban nyitó előadásra kérték fel, amelyet Útmutató a helyhatóságok számára az infokommunikációs technológiáknak az energiahatékonyság érdekében való felhasználásához címmel tartott meg.

Ennek kulcsüzenete, hogy a városok csatlakozzanak ahhoz az európai polgármesteri paktumhoz, mely 2020-ig a szén-dioxid-kibocsátás 20 százalékos csökkentését vállalja az önkormányzatok által felügyelt területeken, a helyi közlekedés, a lakáspolitika, a közintézmények és a környezetgazdálkodás területén egyaránt.

Arra is felszólították a csatlakozó városokat, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez használják fel az információs társadalom által kínált megoldásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!