Hírek

2009.10.03. 02:29

Tisztán, rendezetten

Tapolca - Az idei településszépítő verseny díjazottjait jutalmazták a csütörtöki ünnepségen a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

A Tiszta, virágos Veszprém megyéért versenyben részt vevő települések polgármestereit, képviselőit egy rövid városi sétát követően Császár László polgármester köszöntötte.

Hangsúlyozta, hogy Tapolca magáénak érezte a versenyt, a korábbi és a mai városvezetés is sokat fordít a város karbantartására, a zöld területek gondozására.

- Tapolcán több mint egymillió négyzetméter felületet tartunk karban, ebből 2480 négyzetméternyi virágágyást, valamint 350 virágládát gondozunk. Mindez hozzávetőlegesen 50 millió forintba kerül évente.

Mégis fontosnak érezzük az itt élők és a hozzánk látogatók miatt. A közelmúltban a vasútállomás előtti park is elkészült, és a belvárosban szintén több terület megújult. A következő években több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet szépítünk tovább - mondta ünnepi köszöntőjében a polgármester.

Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke a virágosítást értékelve úgy fogalmazott, hogy fontos a versengés, valamint az, hogy tiszta, rendezett, barátságos környezetben éljünk. - Lényegesnek tartom, hogy a városban vendégeskedők és az átutazók milyen érzésekkel élik meg itt-tartózkodásukat és milyen véleménnyel távoznak.

Örülök, hogy egyre több, idén már 64 település nevezett a versenybe, de biztos vagyok benne, hogy nem csak ennyien tesznek sokat településükért. A példamutatás, az igényesség tehát ragadós - mondta Lasztovicza Jenő. Reményét fejezte ki továbbá, hogy a következő nehéz időszakban is lesz minden településnek ereje legalább a szinten tartáshoz.

Mint mondta, biztos benne, hogy ha a pénz kevés is, az emberek szándéka segíti a megvalósítást. Vallotta, hogy büszke Veszprém megye gondosan ápolt településeire. Az ünnepség Szabó Máté szavalatával, valamint a Kinizsi táncegyüttes műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!