Hírek

2009.12.08. 16:31

Itt járt a lappföldi Mikulás

Veszprém, Ajka - A havas Lappföldről érkező Finn Mikulással, Joulupukkival találkozhattak a gyerekek kedden Veszprémben és Ajkán.

Munkatársainktól

A finn Mikulást a veszprémi városházán Debreczenyi János polgármester köszöntötte.

- Sok üdvözletet és szeretet hoztam a finn gyerekektől, akik ugyanúgy készülnek és várják már a karácsonyt, mint ti - fogalmazott Joulupukki, aki hozzátette, nagy öröm számára, hogy ennyi gyermek várja.

Nézze meg Joulupukki veszprémi látogatásáról készült képeinket!

Joulupukki tíz napig tartózkodik Magyarországon, kedd délután Ajkán is talákozhattak vele a gyerekek, hiszen a finnországi Mikulás ki nem hagyná a látogatásból Rovaniemi testvérvárosát.

A messzi lappföldről érkezett idén is az ajkai gyerekekhez, akik már nagyon várták. Finnül és magyarul köszöntötte őket, azt mondta, dupla üdvözletet hozott. Egyrészt az ottani manókét, másrészt a finn gyerekekét, akik a magyar kicsikhez hasonlóképpen nagyon várják már a karácsonyt.

Beszélt a települések közti kapcsolatok fontosságáról, de úgy vélte, a leglényegesebb a személyes, baráti kapcsolatok, ezért is jött el újra. Végül magyarul kívánt boldog ünnepet mindenkinek.

A Mikulást a felnőttek nevében Németh Noémi egy finn dallal köszöntötte, amit aztán együtt énekeltek végig, majd a hálás gyerekek daloltak és verseltek a cukorkákért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!