Hírek

2010.01.05. 09:54

Egy ágyban Rékasival

Bánfalvy Ági ágyában nemcsak Rékasi Károly, hanem Harmath Imre is szívesen látott vendég.

Kiss Nikolett

Persze a szóban forgó ágy nem a színésznő sajátja, hanem legújabb darabjában, az általa rendezett Figaró házasságában szereplő Rosina grófnőé, amelyet a próbák szünetében a színészek előszeretettel használtak jó hangulatú munkamegbeszélésre.

 

Remek hangulatban teltek a Figaró házassága című darab próbái, amelyet január 29-én mutatnak be a Thália Színházban. A színészek gyakran összegyűltek Rosina grófné ágyán – akit egyébként a darab rendezője, Bánfalvy Ági formál meg -, hogy a lehető legalaposabban kidolgozzák a jellemek és a cselekmény legapróbb részleteit is.  

 

Rékasi Károly nagyon örült, amikor Bánfalvy Ági felkérte Beaumarchais örökérvényű komédiájának címszerepére. „Az első találkozásunk kicsit egyoldalú volt, hiszen a televízió képernyőjén keresztül figyeltem áhítattal Ági nagyszerű alakítását, az Abigélben... Azóta is ott látott, konkrét képek villannak fel számomra a szerethető, nagylelkű, őzikeszemű Torma Piroskáról, ha meghallom Bánfalvy Ági nevét. Nem is gondoltam még akkoriban, hogy egyszer partnere is lehetek majd.” – árulta el a színész.

Bánfalvy Ági, a darab rendezője, aki egyébként azért választotta ezt a művet, mert szerinte egy igazi klasszikusról van szó, amelynek mondanivalója örök, interpretálási lehetősége pedig végtelen, elismerően nyilatkozott a szereplőgárdáról.

„Karcsiban komoly, felkészült és profi gondolkodású színészt ismertem meg, akivel könnyen ment a közös munka. Egyébként a másik főszereplővel - az Almaviva grófot alakító - Harmath Imrével is nagyon szeretek dolgozni, hiszen jó humorú, kiegyensúlyozott partner” – magyarázta lelkesen a színész-rendező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!