Hírek

2010.03.11. 15:54

Így él Tóasó a bolíviai börtönben

Tóásó Előd naplója nem egy marketingfogás. Nővére, Edit szerint sorait olvasva azok is megismerhetik öccsét, akik eddig csak az újságokban olvastak a Bolíviában tavaly áprilisban letartóztatott fiatalemberről.

A Vértes Centerben, azon belül is az emeleti kávézóban mutatta be az öccse börtönnaplójából készült könyvet Dénes Edit, Tóásó Előd nővére.

Tavaly áprilisban csaptak le a bolíviai kommandósok Tóásó Elődre és négy társára (a magyar-horvát-bolíviai állampolgárságú Rózsa Flores Eduardóra, az ír Michael Dwyer-re, a romániai magyar Magyarosi Árpádra valamint a horvát-bolíviai Mario Tadic-ra). A hivatalos magyarázat szerint azért, mert az elnök, Evo Morales meggyilkolására készültek. Tadic és Tóásó azóta is börtönben van.

Előd naplója azon a bizonyos április 16-án kezdődik, amikor kommandósok kopogtattak a Las Americas hotelben elfoglalt szobája ajtaján, majd a következő egy hónap történéseit hetekre tagolva ismerhetjük meg. Ezután már napra pontosan vezette a naplót.

A teljes cikket a kemma.hu-n olvashatja!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!