Hírek

2010.03.31. 09:48

Szirénaszó a Simonyi iskolában

Veszprém - A húsvéti szünet előtti utolsó tanítási napon szirénaszótól volt hangos a Simonyi iskola környéke. A Nemzeti Közlekedési Hatóság Regionális Igazgatósága rendkívüli közlekedésbiztonsági napot rendezett az intézményben.

Szabó Péter Dániel

Előbb a kerékpáros közlekedés szabályairól, az idei KRESZ-módosításokról, a lehetséges veszélyekről és az ajánlott felszerelésről hallhattak előadást az érdeklődő nebulók, majd a sportpályák köré gyűltek a gyerekek, ahol Boros Dániel és csapatának akrobatikus elemekkel tarkított BMX Flatland-bemutatóján ámuldozhattak.

Ezt követően tanulóké volt a főszerep. Akadálypályákon mérték össze ügyességüket az osztályok hat fős csapatai. Az előre felállított kerékpáros pályán kellett végigmenniük úgy, hogy a legkevesebb hibát ejtsék. Az akadályok nehézségi foka természetesen igazodott a tanulók életkorához. A többieknek ez alatt az elméleti előadás anyagából kellett számot adniuk tesztlapok kitöltésével.

A közlekedésbiztonsági napra kiérkező tűzoltó-, rendőr- és mentőautót, valamint a rendőrségi motort és mérőautót nagy érdeklődéssel vették körül a Simonyi Zsigmond Általános Iskola diákjai, akik lehetőséget kaptak a speciális eszközök (sziréna, tűzoltó sisak, oxigénmaszk) kipróbálására is.

A mozgalmas délelőttöt eredményhirdetés zárta. A legeredményesebb osztályok kupát vehettek át. Az egyéni megmérettetés legjobbjai könyvet és pendrive-ot kaptak jutalomként.

Baráth Péterné igazgatóhelyettes szerint a közlekedésbiztonsági napon mindenki gazdagodott, nem csak az ajándékokkal, hanem a játékos formában megszerzett ismeretekkel, élményekkel is, amelyeket a tavaszi szünetben kamatoztathatnak a kisdiákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!