Hírek

2010.04.05. 13:25

Balatoni hajózás: megkezdődött a 164. idény (frissítve: fotóval)

Balatonfüred - Kissé szeles, ám napsütéses tavaszi időben kötött ki Füreden a Kelén helyett ezúttal a Helka - fedélzetén a siófoki küldöttséggel. Az idei első hajó ünnepélyes fogadásával a Kisfaludy gőzös 1846. szeptember 21-i vízre szállása után a Balatonon megkezdődött a 164. hajózási idény.

Kiss Nikolett

A Balaton régió egységességét szimbolizálja, hogy Siófok és Keszthely küldöttsége is jelen van a hajó fogadásánál - kezdte köszöntőjét dr. Bóka István.

A házigazda város polgármestere Széchenyit idézte, s elmondta: nemcsak elmélkednek munkásságáról, hanem tetteikkel is őt követik. A legnagyobb magyar munkásságát követve hamarosan átadják a megújult reformkori városrész újabb épületeit.

Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere szerint a Balaton helyzete pontosan megmutatja az ország állapotát. „Ha egy ország nem becsüli a kincseit, nem használja ki erősségeit, az lemarad a többitől”- mondta.

Ruzsics Ferenc, Keszthely első embere pedig gratulált Balatonfüred töretlen fejlődéséhez.

Kapócs Ferenc, a Balatoni Hajózási Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta: idén 140 millió forint jut fejlesztésre, a hajók felújítására. Április 30-ig hétvégenként, onnantól kezdve minden nap közlekednek a balatoni személyhajók.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!