Hírek

2010.04.09. 15:08

Széchenyire emlékeztek Tapolcán

Tapolca - Névadójuk halálának 150. évfordulója alkalmából koszorúztak a Széchenyi István Szakképző Iskola diákjai és tanárai csütörtökön.

Szijártó János

Az idén 25 esztendős intézmény az iskolaépület homlokzata előtti Széchenyi-szobornál rendezte a megemlékezést.

Széchenyi szellemi örökségét, életútjának főbb állomásait Szipőcs Csabáné igazgatóhelyettes idézte fel a tanulók és a meghívott vendégek számára. A legnagyobb magyarnak nevezett gróf Széchenyi István politikusként, íróként, polihisztorként, közgazdászként írta be magát a történelembe.

A magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, akinek nevéhez a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport megreformálása fűződik. Számos intézmény, köztük a tapolcai névadója.

Az életút ismertetése után Pálmai Márk 10. osztályos diák elszavalta Arany János Széchenyiről írott versének egy részletét, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit.

A megyei közgyűlés elnöke Lasztovicza Jenő, Császár László polgármester, Marton József alpolgármester és Szollár Gyula igazgató diákok társaságában koszorúzott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!