Hírek

2010.08.16. 09:38

Programkavalkád a Csopak Napokon

Csopak - Idén is mindenkit szeretettel vár a csopaki nyár elengedhetetlen része, a Csopak Napok. A bornapok alatt színes programokat és természetesen kiváló borokat kínálnak a strand parkolójában megrendezendő rendezvényen.

Kovácsné Bertalan Dóra

Augusztus 18-án, szerdán indulnak az immár 1977 óta hagyományos Csopak Napok, amely egyike volt az első borheteknek. Öt napon keresztül hét borosgazda és pincészet zamatos borait kóstolhatják meg a borkedvelők, de lesznek többek között finom pálinkák, kenyérlángos, kürtöskalács, pecsenyesütés is. Augusztus 22-ig, vasárnapig sokféle műsorral kedveskednek minden korosztálynak.

Szerdán a rendezvény ünnepélyes megnyitásaként a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd a Paloznaki Kórussal közösen bemutatják Balázs Árpád Erkel Ferenc-díjas zeneszerző dr. Pécsvárady László Borok bora című verséből írt A csopaki bor himnusza című művet.

A vendégek köszöntése után a Csopak Táncegyüttes műsorát tekinthetik meg a résztvevők. A néptáncot a Hip-Hop Táncszínház pörgős előadása követi. Ezután pedig a Magnificent svéd zenekar koncertjén bárki táncra perdülhet.

Csütörtökön a Csopak Galériában újabb kiállítás nyílik Csonka Miklós festőművész alkotásaiból. A megnyitót a Csopak Nyugdíjas Klub énekkarának dalai színesítik. Este az immár harmadik éve tartott nagy sikerű karaoke-verseny döntőjén kiderül ki lesz 2010-ben Csopak Hangja. Az "amatőr" énekesek után a Magnificent újabb koncertje, majd pedig dj szórakoztatja a nagyérdeműt.

Nemzeti ünnepünkön, pénteken reggel búcsúi szentmisét tartanak a katolikus templomban. A mise után a hagyományoknak megfelelően a szent király szobránál Ambrus Tibor polgármester beszédét hallhatják a résztvevők, amelyet koszorúzás és kenyérszentelés követ. Este a Tihanyi Vándorszínpad előadásában Éljen a magyar címmel hazafias dalok, operettek, magyar nóták "csokrát" hallgathatják meg a nézők.

A himnusz után a polgármester ünnepi köszöntővel üdvözli a vendégeket, majd az új színes, gyönyörű fényképekkel tarkított, Csopakot sokféle témában megismertető Csopak című könyvet mutatják be. A szokásokhoz hűen az utcabálban a Rulett együttes szolgáltatja a talpalávalót. Természetesen a tűzijáték sem maradhat ki a programból, amelyet - mint mindig - most is a strandról csodálhatnak meg az érdeklődők.

Szombat este Csenki Attila a Dumaszínházból stand up comedy műsorával csal mosolyt a vendégek arcára. A szombati esti lázról pedig a Budapest Ragtime Band fantasztikus koncertje gondoskodik.

Vasárnap az ízeké lesz a főszerep, hiszen egész délután a baráti társaságok csapnak össze a halászléfőző versenyen. A versenyre továbbra is várjuk barátok, csapatok, civil szervezetek jelentkezését.

A részleteket a Csopak honlapon olvashatják a főzőtudományokat megcsillogtatni kívánó jelentkezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!