Hírek

2010.10.07. 17:11

Hivatalban az új polgármester - Porga Gyula átvette munkakörét

Veszprém - Debreczenyi János leköszönő polgármester átadta a munkakört a város új polgármesterének, Porga Gyulának.

Balla Emőke

Az október 3-i önkormányzati választáson a veszprémiek Porga Gyulát választották polgármesternek. A polgármesteri munkakör átadás-átvétel csütörtöki alkalmán - ahol jelen volt dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző és dr. Cseh Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal főosztályvezetője - Debreczenyi János leköszönő polgármester megköszönte a hivatal munkáját. Porga Gyula naprakész információkkal rendelkezik a város ügyeit illetően, hiszen mindent megbeszéltek, megosztották egymással az információkat, mondta, majd hozzátette: a későbbiekben is számíthatnak rá. Porga Gyula köszönetet mondott Debreczenyi Jánosnak, elismeréssel szólva munkájáról, az elmúlt időszakról. Bizakodásának adott hangot, hogy a meglévő megállapodások, szerződések alapján indított projekteket be tudják fejezni és újabb, a város javát szolgálókat is indíthatnak majd.

Áttekintve a folyamatban lévő tárgyalásokat, Debreczenyi János egy friss ügyről, a Horváth László ékszerésszel folytatott megbeszélésről is beszámolt: egy nyugati tőkés csoport ékszergyárat szeretne telepíteni a városba, mely több mint száz embernek biztosítana munkát.

 

Az átadás-átvétel ceremóniáján az új polgármester átvette az iratokat, többek között az önkormányzat aktuális pénzügyi helyzetének bemutatásáról, a folyamatban lévő tárgyalásokról, peres ügyekről szólókat, a polgármester által aláírt szerződéseket, kötelezettségvállalásokat, gazdasági programot, vagyonmérleget, vagyonkatasztert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!