Hírek

2010.10.28. 12:39

Mohamed Aida a károsultakat képviseli a páston

Devecser - Mohamed Aida vívó olimpikon neve immár a város károsultjainak tiszteletebeli nagyköveteként is ismert határainkon túl is.

Tóth B. Zsuzsa

Az ötlet, hogy a neves sportolót felkérjék a város külön képviseletére, Kovács Lászlótól származik. Devecser alpolgármestere elmondta lapunknak, hogy Aida a város jelképeit használva nyilatkozhat bárhol a világon a katasztrófáról, hiszen az a cél, hogy hírüket vigye minél több felé. Eddig is több rendezvényen tette ezt a korábban devecser Érdemrenddel kitüntetett Aida, aki családi szálakkal kötődik a városhoz. Ezt ő maga is megerősítette lapunknak. Vallotta, hogy személyes indíttatás számára a képviselet. Nagyanyja és keresztapja családja ma is a városban él, ő ott töltötte gyermekkora jelentős részét. A családtagok házai nem sérültek, azonban Aida szerint az életkörülményeik így is jelentősen megváltoztak.

- Szeretném felhívni a lehetőségekre azon segítő szándékú emberek figyelmét, akik nem tudják, milyen módon adakozzanak. Hiszen az összefogás fontossága most nem kérdéses, de ösztönözni kell az adományozást. Az elmúlt hetekben a média segítségével is képviselhettem a várost ilyen módon, hamarosan pedig a párizsi VB-n és aztán canadában, az ottani magyarok körében is ezt teszem. Amellett már sportoló társaim is jelezték felém segítő szándékukat - mondta a tőröző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!