Hírek

2011.01.25. 16:55

Babai János az elnök

Veszprém - Babai János, a Lungo Drom képviselője vezeti ebben a ciklusban a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatot.

Győrffy Árpád

A testület pénteki alakuló ülésén dr. László Zoltánné, a megyei választási bizottság elnöke adott tájékoztatást a január 9-i választás eredményéről, és átadta a képviselői megbízó levelet a Lungo Drom listájáról bejutott Babai Jánosnak, Dömötör Miklósnak, Orbán Istvánnak és Rupa Évának, valamint a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MACIFÉSZ) listájáról a testületbe került ifj. Kozák Jánosnak, Markos Róbertnének és Nyári Katalinnak.

Az eskütétel után, a képviselők ifj. Kozák János javaslatára egyhangúlag Babai Jánost választották elnökké. Az elnök javaslatára a két elnökhelyettes Rupa Éva és Dömötör Miklós, a pénzügyi bizottság elnöke Orbán István, tagja pedig Rupa Éva és kültagként ifj. Rupa László lett.

Az új testületet köszöntötte és munkájukhoz támogatást ígért Polgárdy Imre, a megyei önkormányzat alelnöke, dr. Kovács Zoltán, a megyei kormányhivatal vezetője és Vajda László, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!