Hírek

2011.01.22. 13:39

Félév az iskolákban

Veszprém - Minden iskolás készhez vehette félévi értesítőit ezen a héten, a félévértékelő értekezleteket a legtöbb iskolában a jövő héten tartják.

Gaál Julianna

 Idén január 14-én zárult a tanév első féléve, mely azt is jelentette, hogy a karácsonyi szünet utáni időszak meglehetősen megterhelő volt a legtöbb iskolás és pedagógus számára. Majdnem minden nap volt számonkérés, aki pedig valamelyik tárgyból javítani akart, annak még stresszesebb volt ez az időszak. A tanárok pedig a jegyek lezárásával, statisztikák készítésével töltötték az elmúlt hetet, a tantárgyankénti és osztályonkénti átlagokon kívül kiderül tehát az is, hogy mennyit hiányoztak, valamint hány dicséretet és büntetést szereztek be a diákok a félévben.
 
Az ünnepélyes bizonyítványosztás nem gyakorlat félévkor, többek között azért sem, mert a félévi jegyek csupán tájékoztató jellegűek, megmutatják hol tart a diák tanulmányaiból adott tantárgyból. A legtöbb osztályfőnök az osztályfőnöki órán osztja ki a félévi értesítőt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!