Hírek

2011.01.06. 18:17

Nem sikerült balatoni jégszörfkísérlet

Jó szél híján nem vezetett eredményre az a csütörtöki kísérlet, mellyel Pallay Tibor jégszörffel alapidőt akart felállítani a Balatonon, a Keszthely és Kenese közti távolság megtételére.

Horányi Árpád

A 33 éves vitorlázó, többszörös bajnokot az idei kemény tél késztette arra, hogy megpróbálkozzon azzal,  ami régóta foglalkoztatja: hosszában átszelni jégszörffel a téli Balatont.

- A Velencei-tavon edzettem, a fagyok erre egy heti időt adtak - említette. Mint mondta, minden eshetőségre felkészült, s ez szó szerint is értendő.

- Jó szélben elérhető a 80 kilométeres sebesség. Olyan felszerelés kell, ami védelmet ad az esetleges jéghez csapódáskor vagy beszakadásnál. Önmentő eszközökkel is felszerelkezem, viszek magammal szükség esetére vízhatlan mobiltelefont.

 

A meteorológiai információk szerint az ideális déli szél érkezése a 11 és 12 óra közötti időre volt várható Keszthely térségébe.

 

A történelminek ígérkező rajtra végül pontban 13 órakor került sor, s akkor kezdődött el az internetes élő GPS közvetítés is. Pallay Tibor elindult Kenese felé azzal, hogy akár 15 órára célba érhet a keleti medence oldalán...

 

A rajt után egy órával is azonban jó szél híján még csak Vonyarcvashegy vonalába ért a szörfös. Onnan hírül adta, hogy eláll az út folytatásától, Balatonmária felé fordult, ahol befejezi a kísérletet.

 

- Ez egy sportembernek kudarc, így élem meg, még akkor is, ha nem rajtam múlott - mondta partra lépését követően, de hozzátette, hogy amint a körülmények újabb alkalmat kínálnak, megismételi a próbálkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!