Hírek

2011.02.15. 19:04

Eggyel több csillag

Sümeg - Az lenne jó, ha minden állami támogatás ilyen eredményesen hasznosulna, mint ahogy a Hotel Kapitány fejlesztésénél - hangsúlyozta Lasztovicza Jenő egy szerdai projektzáró ünnepségen.

Győrffy Árpád

A megyei közgyűlés elnöke azt a fejlesztést értékelte a fentiek szerint, mellyel a Hotel Kapitány háromcsillagos szállodai részét bővítették és négycsillagos szállodává alakították. Hasonlóan vélekedett Rátosi Ferenc sümegi polgármester is, aki felidézte, hogy a húsz esztendővel ezelőtt a várban álló kis faházból hogyan nőtt ki a mai szállodakomplexum, amelyik a várral együtt munkahelyeket biztosító fontos vállalkozás a városban.

A 314 millió forint összköltségvetésű projektet Papp Imre, a Kapitány-Holding Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be. A 118 millió uniós támogatás és a hitelből finanszírozott önrész felhasználásával a szálloda kihasználatlan három csillagos szárnyát újították fel, a kisebb szobák összenyitásával, emeletráépítéssel 157 korszerűbb, jobb minőségű szálláshelyet, megfelelő színvonalú éttermet és 5-600 személyes konferenciatermet alakítottak ki. Az igazgató elmondta, hogy további terveik is vannak, de a közeljövő fontos feladata a cég stabilizációja, nehogy egyes vállalkozásokhoz hasonlóan nehéz helyzetbe kerüljenek.

 



Sikeresnek értékelte a projektet dr. Vikman László, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség ügyvezetőigazgató-helyettese is, mert a fejlesztésnek köszönhetően javult a jövedelmezőség és új munkahelyeket teremtettek. Mint elmondta, ezek a célok fontos sarokpontjai a 2011-ben elindult Új Széchenyi Tervnek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!