Hírek

2011.02.28. 18:40

Még mindig nincs válasz a jegyző felmentésére

Balatonkenese - Továbbra sincs válasz arra, miért döntött négy képviselő úgy, hogy indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmenti a jegyzőt a csütörtöki ülésen.

Halmos György

Az ügyben több olyan személy véleményét megkérdeztük, akik befolyással bírnak a településen. A megkérdezettek úgy vélik, hogy minden bizonnyal nem szakmai, sokkal inkább valamilyen személyes indítéka volt a sürgősségi indítvány benyújtásának. Az önkormányzat működését jól ismerő forrásaink szerint a jegyző elleni lépésben szerepet játszhatott többek között az, hogy nem sikerült az idősek otthonával kapcsolatos, egyébként nyertes pályázatból kihátrálni. A csütörtöki lépéssel kapcsolatban sokan ellenérzésüket fejezték ki, azt hangoztatva, hogy a városban szükség lenne a szembenállás felszámolására, az ellentétek elsimítására.

Több olyan információ is eljutott szerkesztőségünkbe, miszerint a kenesei civilek, egyesületek a közeljövőben demonstárciót terveznek a városban tapasztalható közállapotok miatt.

Wolf Viktória volt jegyző elmondta: biztos nem szakmai oka volt a felmentésének, úgy vélekedett, hogy jó viszonyt ápolt a képviselőkkel, a döntést benyújtók közül többen elismerték munkáját.  A határozatot meg nem történtté tenni nem lehet, hétfőn megkaptam a közszolgálati viszony megszüntetéséről szóló okiratot  említette meg. Arra kérdésre, hogy a továbbiakban tervez-e valamilyen lépést tenni, nem kívánt válaszolni.

A szombati és hétfői cikkeinkkel kapcsolatban reagált a szomszédos település, Balatonvilágos vezetője. Úgy vélekedik, hogy a városi rang nagyobb felelősséget ró a település képviselő-testületére. Fekete Barnabás megfogalmazása szerint az ilyen hebehurgya, előkészítetlen partizánakció idegen az önkormányzatiságtól, a demokráciától. Mi lesz, ha a másik két körjegyzőségben lévő önkormányzat (Csajág, Küngös) közül csak az egyik nem fogadja el a nagy testvér döntését. 

- Megvan a tisztességes útja, ha valakit el akarnak mozdítani, ha valóban rosszul végzi a munkáját, a lakosság, a választópolgárok nincsenek vele megelégedve. A jegyző most könnyen leváltható, elküldhető, de csak a társult önkormányzatok egyetértésével. A képviselők nem hívhatók vissza, ők négy évre bevannak betonozva, ha végzik munkájukat, ha nem. De ez nem mentesíti őket, hogy döntéseiket előkészítve, és ilyen esetben kellőképpen átgondoltan hozzák meg, a képviselt település érdekében - közölte a világosi polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!