Hírek

2011.02.14. 14:44

Országos elismerés az iskolának

Tapolca - A szakiskolák közötti matematika kompetenciamérés alapján a Szász Márton Általános Iskola, Speciális Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt országos viszonylatban a kilencedik helyre sorolták be.

Szijártó János

- A legmagasabb matematikai eredményű szakiskolák csoportjába kerültünk, tájékoztatta lapunkat Bognár Ferenc. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy tanulóik jóval az országos átlag felett teljesítettek. A szakképzőben integrált oktatás folyik, azaz a normál és a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek együtt tanulnak, az intézmény eszerint SNI-gyerekek általános iskolája, szakiskolája és speciális szakiskolája egyben, ahol az önálló életre, a munkára készítik fel a diákokat. A szakképző évfolyamokon egyebek között virágkötő, férfiszabó és pék-cukrász szakmákat sajátíthatnak el. Az intézmény teljes tanulói létszáma meghaladja a kétszázat, ők tizenkilenc tanulócsoportot alkotnak.

Bognár Ferenc hangsúlyozta, hogy az oktatás körülményeinek fejlesztése érdekében állandóan figyelik a kiírt pályázatokat, hiszen ez a legjelentősebb lehetőség a továbblépést illetően. Legutóbb az úgynevezett Dobbantó program néven kiírt pályázaton szerepeltek eredményesen. A sikeres pályázatnak köszönhetően 38 millió forintot kaptak arra, hogy segítsék a 7-8. osztályt el nem végzett, vagy a nyolcadik után tovább nem tanuló gyerekek szakmaszerzését, későbbi elhelyezkedését.

 



Itt 15 és 25 év közötti fiatalokról van szó konkrétan. Egy másik pályázat kapcsán viszont komoly eszközfejlesztésre nyílt lehetősége a szakképző iskolának, a pék-cukrászképzés terén, amely a szükséges eszközök hatvan százalékának beszerzését tette lehetővé.

Az igazgató a jövő terveiről szólva elmondta, hogy szeretnék, ha az ápolási asszisztens, mint hiányszakma, már a következő tanévtől bekerülne az iskola kínálatába, másrészt az önkormányzat által tervezett feladatellátás-központosítás részeként, még ebben a választási ciklusban egy épületbe költözhetne a ma még több telephelyre tagolt intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!