Hírek

2011.02.03. 07:08

Védőnő helyett házigondozó

Zirc - A kistérségi társulás múlt heti ülésén nem választottak új vezetőt a munkaszervezet élére, így újra meghirdetik a pályázatot.

Győrffy Árpád

A Veszprémben alpolgármesterré választott Némedi Lajos őszi távozása óta betöltetlen állásra öt jelölt adta be pályázatát. A Fiskál János eplényi polgármester vezetésével működő előkészítő bizottság egy személy kizárását javasolta a döntésből, mert nem felelt meg a kiírásnak. Egy másik jelentkező a szavazás első fordulójában nem kapta meg a továbbjutáshoz szükséges többséget. A megmaradt három jelölt közül Pucsek Szabina kapta a legtöbb szavazatot (nyolc igen, egy nem, hat tartózkodás -, dr. Rigó Barnabás esetében két igen, öt nem, hét tartózkodás, Fejes Máriánál pedig két nem, 13 tartózkodás volt a szavazatok megoszlása. Mivel egyikük sem kapta meg az előírt minősített többséget, újra kiírják a pályázatot.
 
A polgármesterek a Kropf Miklós elnök vezetésével lezajlott az ülésen több ponton módosították a társulási megállapodást és a kistérségi szociális szolgáltató központ alapító okiratát. Egy nyugdíjba vonulás kapcsán döntöttek arról, hogy a szociális szolgáltató központ védőnői szolgálatánál egy fővel csökkentik a létszámkeretet, ugyanakkor a megnövekedett igények miatt egy fővel bővítik a státuszok számát a házigondozó munkakörben.
 
A polgármesterek egyhangúlag támogatták annak a pályázatnak a benyújtását is, amelynek sikere esetén 850 ezer forintos összértékben három laptoppal, egy asztali számítógéppel és három multifunkciós készülékkel fejlesztik a szociális szolgáltató központ eszközparkját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!