Hírek

2011.04.21. 07:02

A kistérséghez kerülhetnek az iskolák

Ajka - Kistérségi fenntartásba kerülhetnek a város általános iskolái és óvodája akár már a következő tanévben.

Győrffy Árpád

Az Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulást alkotó települések polgármesterei szerdai elvi döntésükkel támogatták az ajkai képviselő-testület múlt heti határozatát. A Tóbel János elnök vezetésével lezajlott ülésen a végleges döntés feltételeként szabták annak pontos tisztázását, hogy a működési kiadások állami normatívákkal nem fedezett részét a város milyen módon biztosítja a kistérségnek.

A városi óvodára, a Fekete Vörösmarty iskolára és a Borsos iskolára kiterjedő határozat közvetlenül nem befolyásolná az intézmények működését. Amennyiben az átvétel létrejön, a fenntartó jogosulttá válik a bejáró tanulók után járó kiegészítő normatívákra, ami 34 millió forint pluszforrást hozna a működtetéshez. A modell egyúttal kísérletként is szolgál egy közös kistérségi iskola esetleges létrehozása előtt.

A társulási tanács egyhangúlag határozott arról, hogy a második elnökhelyettesi posztot Csekényi István városlődi polgármester tölti be a ciklusban. A szabályok szerint az első két évben a korábban megválasztott Schwartz Béla ajkai polgármester lesz az elnök helyettesítője, a ciklus második felében pedig Csekényi István. A polgármesterek megválasztották a pénzügyi bizottságot is, melyet Fülöp Zoltánné úrkúti polgármester vezet.
A társulási tanács döntött arról is, milyen elvek alapján osztanák el a még a somlói településekkel közös társulásból maradt szabad forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!