Hírek

2011.05.20. 15:52

Érdeklődő tajvaniak

Veszprém - Tajvanról érkezett gazdasági küldöttség csütörtökön megyénkbe, a vendégeket először a megyeházán fogadták.

Mátételki András

Ékes József országgyűlési képviselő, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke elmondta, tavaly megszavazta a parlament a két ország közötti kettős adózás eltörlését, ami Kelet-Európában egyedülálló, s elérték a vízummentességet. Veszprém nyitott önök felé, hangsúlyozta a képviselő.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, aki már kétszer járt a testvérmegyei Toyouanban, kiemelte, annak idején üzemlátogatáson is részt vett, ahol tájékoztatták a kutatás-fejlesztésről. Fontos lenne Tajvannak a szállítások szempontjából, ha Magyarországon lenne a bázisuk. Azon dolgozunk, hogy szorosabb legyen a két gazdaság közötti együttműködés, mondta. Ehhez a gondolathoz kapcsolódott Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, aki kiemelte: újabb ipari területet alakítanak ki a városban, ahová szívesen várják a tajvani befektetőket.

 

 

Fred P. C. Huang, a tajvani gépipari szövetség tiszteletbeli elnöke köszönetet mondott a vízummentességért s a kettős adózás eltörléséért, majd reményét fejezte ki, hogy lesznek hazánkban befektetési lehetőségeik.  David Yeung-Ching Chou, a tajpeji képviseleti iroda gazdasági részlegének a vezetője országa lendületes fejlődéséről számolt be: övék a világ egyik legerősebb gazdasága. A GDP-mutatójuk háromszor nagyobb a magyarokénál, s jelentős a valutatartalékuk is. A Veszprém megyei politikusok támogatását is kérte ahhoz, hogy hazája gazdasági keretszerződést köthessen az unióval, ezzel is tovább erősíthetnék a már meglévő kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!