Hírek

2011.06.01. 19:15

Becsapottnak érzik magukat - Élőlánc is lehet

Veszprém - Végső elkeseredésükben fordultak többek között a Naplóhoz az Egyetem utca 25. lakói, akik ha kell, akár élőlánccal is, de megvédik szeretett fáikat.

Szausev Xénia

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelükben Lékó Sándor, a társasház intézőbizottságának elnöke hosszasan sorolja a veszprémi beruházás és annak kommunikálásának hibáit a lakók nevében, akik ugyan méltányolják a több százmillió forintos bicikliút építését.

- Ismét a demokrácia próbája előtt áll a város - fogalmaz Lékó Sándor, hangsúlyozván: felháborító, hogy látszatfórummal próbálták helyrehozni a hibákat a szakemberek. Állítása szerint, amint a Wartha Vince utca, a Stadion utca és Egyetem utca lakói tudomást szereztek a tervekről, azonnal jelezték nemtetszésüket az eljárással kapcsolatban az önkormányzatnak, kérve, a játszótereket, parkokat átszelő, fákat letaroló út helyett vizsgálják meg a kíméletesebb, emberibb nyomvonal kialakításának lehetőségét.

Az intézőbizottság elnöke hangsúlyozta, Baumgartner Lajos a körzet önkormányzati képviselője egyenesen azt állította, hogy az ügyben összehívott fórumon "megegyezés" történt a lakosság képviselői és a tervezők-kivitelezők alkotta grémium között.  A már két éve ismert beruházás terveit nem tárták a lakosság elé - szögezte le Lékó Sándor, aki újabb fórumot követel a lakókkal.

Brányi Mária alpolgármester megkeresésünkre elmondta, az említett "rémképek" túlzóak, és az élet igazolni fogja, hogy a királynék városának kerékpáros koncepciója hosszú távon egy környezettudatosabb várossá alakíthatja a megyeszékhelyet. Hangsúlyozta, az uniós pályázatok szigorú feltételei mellett, a hivatal a lakossági igényekkel összhangban és lakossági kéréseket figyelembe véve próbálja a változtatások lehetőseit vizsgálni és újragondolni.
 
- Széleskörű lakossági fórumot tartottunk a témával kapcsoltban, de egyik projektnél sincsen lehetőségük, hogy minden érintettek megkérdezzünk  - magyarázta Brányi Mária, hozzátéve, a lehetőségekhez képest jó megoldás született, "így a kultúránk részéve válhat egy környezetkímélő és szerethető fejlesztés".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!