Hírek

2011.08.22. 05:55

Eszköz a tanár kezében

Öskü - A modern oktatást segítő informatikai eszközökkel gazdagodott az ösküi Tasner Antal nevét viselő általános iskola. Az interaktív táblákat a pénteken mutatták be az érdeklődőknek a gyakorlatban.

Szabó Péter Dániel

Már 2007-ben is pályázott a település alapfokú oktatási intézménye eszközfejlesztésre, végül idén, a a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban sikerült nyerni 10,5 millió forintot erre a célra - mondta el a nemzeti ünnep előestéjén tartott ünnepségen Bódayné Koronczai Judit igazgató. Az iskola vezetője hozzátette, 100 százalékos támogatással 17 komplett tanuló számítógépet, egy szervert, valamint hat darab, a hozzá tartozó laptoppal és projektorral rendelkező interaktív táblát sikerült beszerezni a fent említett összegből.


 
- A korszerű oktatást biztosító, számítógépekkel vezérelt interaktív táblák csak eszközök. Fontosak ugyan, ám gyermekeinket nem ezek a táblák, hanem a felkészült pedagógusok oktatják és nevelik. Közös a felelősségünk, hogy a fejlesztés révén komoly tudással rendelkező diákokat képezzünk itt Öskün - hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Gyapay Zoltán polgármester, aki megjegyezte, örömteli az egybeesés, hogy az államalapítást és a Tasner iskola történetének egyik mérföldkövét egyszerre ünnepelheti a község érdeklődő lakossága.
 
Ezt követően Németh László, a közbeszerzésen nyertes cég régiós vezetője az egyik tanteremben a gyakorlatban is prezentálta az interaktív tábla előnyeit. Az új oktatási eszközt a jelenlévő pedagógusok, s vállalkozó kedvű ösküiek is kipróbálhatták, Gyapay Zoltán polgármester például a község címerét rajzolta fel a táblára a jelenlévők hangos tapsa közepette.
 


A Tasner Antal Általános Iskolában tartott projektzáró bemutatót követően tartotta meg Szent István király tiszteletére és Öskü eső írásos említésének alkalmából rendezett ünnepségét a község önkormányzata. A Szabadság tér parkjában előbb Keszeg István, a szlovákiai testvértelepülés, Martos polgármestere köszöntötte a helyieket, majd a kenyérszentelés és a kenyérosztás után Sziránszki József és Sziránszki Klaudia zenélt a megjelenteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!